Melburennet:

– Skirenn på knallføre

HADSEL: Melburennet samlet 66 skiløpere til start, og alderspennet var stort, fra de som ikke har fylt to år til skiløperne i seniorklassen. Felles for alle var at de var storfornøyd med føret.

AV Sverre Idar Lakså
Publisert
Oppdatert:

Med godt skiføre, lite vind og passelig temperatur samlet store og små seg på Melbu lørdag for å både delta og heie i Melburennet. Det er Melbo IL Ski som er arrangør, og til tross for at sola lot vente på seg til det kun var herrene i seniorklassen igjen ute i løypa, var både arrangører og deltakere fornøyd med dagen.

– Det er første gangen han går renn, og han er ikke fylt to år ennå, sier Vårin Martinussen om sønnen Herman Martinussen på 1 år og 10 måneder.

I klassen opp til 7 år var det mange deltakere, noen gikk alene ut i løypa mens andre gikk sammen med mamma eller pappa.

– Vi er en skikkelig skifamilie. Storesøster Nemine er med på onsdagsrennet hver uke, forteller Vårin Martinussen.

Alt etter alder gikk skiløperne 500 meter, 1,2,3,5 eller 10 kilometer. Løypa gikk fra hovedgården og opp i lysløypa på Melbu, og de som gikk de lengste distansene fikk bryne seg på noen gode motbakker.

– Siden det er så kaldt og lite nysnø så har vi frest opp løypa og kjørt den opp på nytt, det tar litt tid men det er det som skal til, sier rennleder Einar Roger Pettersen til Bladet Vesterålen.

Deltakerne var fra de fleste klubbene i Vesterålen og Lofoten. I seniorklassen var det en deltaker fra Medkila.

Kjente motbakkene

Ingrid Sørensen fra Stokmarknes gikk i klassen K18, som den eneste.

– Det var tungt idag, jeg kjente syra i lårene mens det bar oppover de bratteste bakkene, sier Sørensen.

Hun, Marte Markussen (J16) fra Melbo IL og Andrine Elvenes (K17) gikk sånn høvelig samtidig inn til mål, og siden alle tre stilte som eneste deltaker i sine klasser var ikke tida så viktig idag.

– Det var nydelige forhold, at det ble litt syre i lårene er nok en kombinasjon av ikke helt optimale ski, litt lite trening og bratte bakker, sier Ingrid Sørensen.

Andrine Elvenes poengterte at de var maks heldig med været.

– Ikke vind i det hele tatt og ikke så veldig kaldt, da gjør det ikke noe at det var litt overskyet, sier hun.

Saken fortsetter under annonsen.

Selv om det er artig å kunne kalle seg vinnere, skulle de tre jentene gjerne sett at de hadde noen å konkurrere med i sine klasser.

– Vi er jo ikke så mange som driver med ski i Vesterålen, det er bare sånn det er, slår Sørensen fast.

Flott vinter

Denne vinteren har naturkreftene virkelig lagt til rette for at langrennsløperne kan trene, med lange stabile kuldeperioder.

– Her på Hadseløya har det vært drømmeforhold, det har bare vært å spenne på seg skiene på trappa og gå ut i marka, sier Marte Markussen.

– Det er alltid noen som reiser lenger inn i landet for å trene, men denne vinteren har det faktisk ikke vært nødvendig, for forholdene her hjemme har vært så bra, og de som har ansvar for løypene har gjort en kjempejobb, sier Sørensen.

Andrine Elvenes nikker og sier det samme gjelder på Sortland, der løypene har vært godt vedlikeholdt.

Neste helg er det NNM i Mosjøen, og da skal alle tre være med.

– Det er det siste store arrangementet, også er det i tillegg noen mindre rundt om i fylket. Det blir nok ikke pallplass på meg neste helg, men alt i alt er jeg fornøyd med sesongen, sier Ingrid Sørensen.

Både Andrine Elvenes og Marte Markussen er enig, det har vært en god sesong.

Vant på hjemmebane

I seniorklassen stilte John Eirik Karlsen (Melbo IL), Kjell Arne Kristiansen (Medkila), Kjell Nilsen (Stålbrott) og Brian Andreassen (Stålbrott) til start. Der ble det kamp om førsteplassen med en knepen seier til John Eirik Karlsen like foran Kjell Arne Kristiansen. Kjell Nilsen kom på tredjeplass og Brian Andreassen kom på fjerde.

– Det er jo artig å vinne på hjemmebane, også er det ei fin oppvarming til Ulvøyrennet, sier Karlsen.

Da har alle fire planlagt å være med.

– Jeg må også legge til at løypene var kjempegode, all ære til løypemannskapet, sier Karlsen.

Trykk for å se kommentarer