Sju vesterålslag til volleyball-NM

SORTLAND/ØKSNES: Hele fem lag fra Øksil og to lag fra Sortland VBK er kvalifisert til volleyball-NM for aldersbestemte klasser i mars og april.

AV Per-Einar Johannessen
Publisert

Under nordnorsk mesterskap (NNM) på Sortland 20.-21. januar tok Øksil nesten storeslem med seier både i jenter U15, gutter U15 og gutter U17. I tillegg ble det 2. plass i jenter U17.

Disse fire Øksil-lagene kvalifiserte seg direkte til NM.

Øksils jenter U19 spilte NNM i Tromsø 3.-4. februar og vant klassen etter 2-0 mot BK Tromsø i finalen. Dermed er også U19-laget kvalifisert til NM.

Sortland er klar for NM med både jente- og guttelaget i U15-klassen.

Saken fortsetter under annonsen.

Jentene gikk direkte til NM etter 3. plassen i NNM. I en jevn gutteklasse havnet Sortland på 4. plass, bak Øksil, BK Tromsø og Mosjøen.

Ledig plass

– Hvis mesterskapet ikke fylles opp med kvalifiserte lag, er det mulig for andre å søke på ledige plasser. Vi søkte og fikk tildelt plass, og det er vi veldig glade for. Vi er i ferd med å bygge opp et større guttemiljø i klubben, og et NM vil være en stor gulrot og inspirasjon for spillerne. Det er heller ikke så mange turneringer i vår landsdel for gutter U15, og vi har også spilt jevnt med de tre nordnorske lagene som først kvalifiserte seg til NM, sier Sortland-trener Håvard Hamansen Wallstad.

Bestilt

Flybillettene er bestilt til NM-turen, og nå starter jobben med å skaffe nok penger til deltakelsen og oppholdet.

– Vi er litt på etterskudd, men vi skal nok komme oss i mål med innsamlingen, sier Wallstad.

Til NM U15 er hele 24 guttelag og 24 jentelag klare. Dette mesterskapet går i Bergen 6.-8. april, mens NM U19 arrangeres i Stavanger 9.-11. mars og NM U17 i Førde 16.-18. mars.