Populær jenteturnering i Blåbyhallen

SORTLAND: – Det skulle vært flere slike turneringer, synes Hedda og Sigrid fra Alsvåg IL, som deltok i helgas jentefotball-turnering i Blåbyhallen.

AV Inger Merete Elven
Publisert
Oppdatert:

Skibsgården cup, der Sortland IL står som arrangør, er blitt en tradisjon i Blåbyhallen på vårparten.

– Dette er ei rein jenteturnering – en av de få slike i Nord-Norge, sier Bengt Kristiansen i sekretariatet for turneringa.

Lørdag møttes lag i klassene J14, J15 og damelagene. Søndag er det de yngste spillerne fra 12 år og yngre som spiller kamper. Turneringa samler lag fra både Vesterålen, Lofoten, Bodø, Tromsø og Harstad.

– Er det behov for ei egen jenteturnering som dette?

– Det er nok det. Her er det mellom 30 og 50 lag som samles hvert år, så den er etterspurt. Skulle du hatt alle disse lagene med på en av de ordinære fotballturneringene, ville det blitt veldig mange kamper. Også er det viktig for å få bygget opp lag rundt omkring, mener Kristiansen.

Hedda Brun Lillejord (14) og Sigrid Holm (14) på Alsvåg ILs J16-lag setter iallfall pris på å møte andre jentelag i turneringa.

Saken fortsetter under annonsen.

– Det er få slike turneringer som dette, og det er litt dumt. Det blir ofte lange reiser om vi skal delta på jenteturneringer. Men i serien er vi vant til å spille mot andre jentelag. Det er veldig greit å møte lag vi kan spille jevnt med, sier de.

Hedda og Sigrid tror Alsvåg ligger bra an før årets serie starter, selv om de foreløpig ikke vet hvilke lag de kommer til å møte.

– Vi har trent masse i vinter, i Morildhallen. To ganger i uka møtes vi der.

Etter 1-1 mot Svolvær og foreløpig 1-1 også mot Ballstad, var jentene fra Alsvåg godt fornøyd med spillet i helgas Skibsgården cup.

– Vi synes vi er flinke. Vi er spillere som kommer fra flere steder i Vesterålen, ikke bare Alsvåg, men vi er et sammensveiset lag, sier 14-åringene.

Trykk for å se kommentarer