Sport

Nå blir det ny tribune her

Nå skal Stokmarknes stadion få ny tribune. Og mye mer.

AV Tor Johannes Jensen
Publisert

Tribunen på Stokmarknes stadion har overlevd mye, men de siste årene har den ropt etter fornyelse. Tirsdag var en liten, men ihuga dugnadsgjeng i ferd med å rive både den og de overbygde innbytterbenkene, som er atskillig nyere, men ikke har tålt vindstyrken på banen.

Det skal støpes større sokler til de nye innbytterbenkene så det blir plass til alle.

Planen er å bygge opp en bredere og mindre høy tribune med filmbod på toppen.

– Men tak blir det nok ikke over den, for dette er et vindholl, og det måtte dimensjoneres voldsomt for å tåle vindstyrken rundt banen, sier Bengt Are Pettersen i fotballgruppa hos Stokmarknes IL til Bladet Vesterålen.

Saken fortsetter under annonsen.

Den store dugnaden er egentlig lørdag. Da skal det både kostes og ryddes rundt banen, og dersom man kommer langt nok med rivinga de nærmeste dagene, kan kanskje arbeidet med å bygge nye innbytterbenker og tribuner begynne.

– Da håper vi det kommer masse folk og hjelper til! Ikke bare foreldre med unger i klubben, men gjerne pensjonister og alle – både snekkerkyndige og de som har nok med å handtere en kost. Det blir jo selvsagt artig og sosialt også, sier Pettersen.

Selv om tribune og innbytterbenker er første prosjekt, skal det skje mer til sommeren. I likhet med banene på Melbu og Sandnes, skal også banen her få nytt dekke.

– Vi skal også ha en kant rundt kunstgresset for å hindre granulat i å spre seg fra banen, skifte stolper med fagnett bak målene og i enden av sjuerbanen, og sette opp gjerde rundt hele banen, sier Bengt Are Pettersen.

Trykk for å se kommentarer