John Ivar Karlsen fra Melbu sikret poeng i norgescupen:

– Kjempefornøyd med helga

Denne helga ble det arrangert norgescup junior langrenn på Beitostølen, og fra Vesterålen deltok seks utøvere. John Ivar Karlsen fra Melbu fikk inn til en 30. plass fredag, noe som sikrer han poeng i norgescupen.

AV Sverre Idar B. Lakså
Publisert
Oppdatert:

Det er bare de 30 beste i et renn som får poeng, og i sterk konkurranse med de beste fra hele landet er det sterkt å klare en 30. plass, og for John Ivar Karlsen betyr det mye, etter to år med opptrening etter en kneskade.

– Jeg er ganske fornøyd med egen innsats. Målet mitt for sesongen var å få poeng, og det har jeg nå klart, sier Karlsen til Bladet Vesterålen.

– Det er artig å endelig klare det. Nivået er ganske høyt, men på sprinten gikk det som forventet, og det samme idag på 10 kilometeren, sier Karlsen.

Karlsen sier han har trent seg opp de to siste årene, og at det hjalp å flytte til Meråker. I jula samlet jeg overskudd, og nå blir det å trene seg opp, sier han.

Som forventet

Også Julie Karlsen var med på Beitostølen i helga, og hun sier seg godt fornøyd med helgas resultater.

– Det gikk helt greit, jeg hadde ikke forventet noe bedre, jeg er ikke helt i form ennå, og på slike arrangement får man ingenting gratis. Resultatene er som jeg hadde sett for meg, det viktigste er å få gått skirenn. Så får resultatene heller komme, sier Julie Karlsen.

Det neste arrangementet hun skal være med på blir i Holmenkollen.

Saken fortsetter under annonsen.

– Det blir selvfølgelig også en del kretsløp og sånn. Det er veldig bra her i Meråker, alt er tilrettelagt for at man kan bli god, sier hun.

De andre deltakerne i helga var Ingrid Sørensen, Bastian Holst, Andrine Elvenes og Jakob Sørli Pettersen.

Et fint arrangement

Andrine Elvenes sier det gikk bedre enn forventet på fredagens prolog.

– Jeg fikk en 82. plass, også fikk jeg 107. plass på sprinten. I dag fikk jeg en 80. plass. Det er veldig høyt nivå, og hun som vant i 17-års-klassen gjorde det bedre enn de i 18-års-klassen, sier Elvenes.

Ingrid Sørensen gikk inn til en 33. plass som sin beste plassering. 

– 33. plassen var grei, det var ikke langt unna at jeg berget meg poeng. Det er jo hard konkurranse. Søndag var det så sterk vind at det var rett før rennet ble avlyst. Ellers har det vært supre forhold og et flott arrangement, sier Elvenes.

Trykk for å se kommentarer