Sport

Har startet innsamlingsaksjon for alpinklubben

SORTLAND: Arild Alvestad har satt i gang en innsamlingsaksjon til inntekt for Sortland Alpinklubb. – Jeg har tenkt på hvordan jeg kunne bidra på en positiv måte, nå når man trenger det som mest, sier han.

AV Inger Merete Elven
Publisert
Oppdatert:

Selv har han ei datter som er aktiv i alpinklubben, og han har positive erfaringer med måten den jobber på for å gi et godt tilbud til alle – uansett nivå.

Alvestad har forstått det slik at det vil være behov for midler for å få skitrekket i drift igjen. Klubben har selv antydet at å investere i en ny drivstasjon vil være det mest fornuftige tiltaket, etter at det ene drivhjulet falt ned og skadet to personer tirsdag 27. februar. Klubben besluttet denne uka å avsluttet årets sesong i alpinanlegget.

– Det minste jeg kunne gjøre

– Vi har stortrivdes i bakken, og ønsker å bidra til at drifta kan komme i gang igjen. Det minste jeg nå kunne gjøre, var å ta noen telefoner, sier Alvestad, som har vært i kontakt med leder i alpinklubben, Marita Svartsund, for å høre om det var greit at han startet en innsamlingsaksjon.

– Ulykken kunne ikke forutses

Den er nå opprettet på Sparebankens nettside spleis.no, med lenke her, der bidragsyterne selv velger betalingsmåte inne på nettsida.

– Både næringslivet, kommuner, og privatpersoner kan bidra med så stort beløp de ønsker, sier Alvestad, som selv har satt inn 1.000 kroner.

En god start

Næringslivet har også allerede bidratt til en god start på innsamlinga. Rema Nord på Sortland gir 100.000 kroner til alpinklubben og innkjøp av nytt utstyr, mens Polarkraft (tidligere Kraft i Nord) støtter aksjonen med 50.000 kroner.

– Hendelsen er sjokkerende og vanskelig for klubben

– Jeg tenker at det er viktig å få fortgang på dette. I utgangspunktet er det snakk om å investere i en ny drivstasjon for å få anlegget i drift i igjen, men det kan hende det også må flere utskiftninger til, sier Per Aage Klo i Rema Nord.

Saken fortsetter under annonsen.

Han er for øvrig også en del av dugnadsgruppa i alpinklubben, som blant annet tar seg av trakkinga av bakken og følger med på at ting er i orden.

– Skal være trygt

For Trond Nygård i Polarkraft er det også viktig å være med og bidra:

– Ungene våre elsker å være i bakken, og jeg tenker at vi må få skitrekket opp så fort som mulig. Samtidig er det viktig at det skal være trygt å sende ungene sine i bakken. Dette er et meget godt tilbud for hele Vesterålen, understreker Nygård.

– Nå oppfordrer vi andre bedrifter – og privatpersoner – om å bli med på denne kronerullinga og støtte alpinklubben, sier han.

– Joacim har hatt englevakt

Flere måter å bidra

Arild Alvestad er fornøyd med at innsamlinga har fått en solid start. Han oppfordrer privatpersoner og næringsliv i hele regionen til å bidra.

– Jeg tror det er mange som ønsker et tilbud i denne bakken, og om mange enkeltpersoner – i tillegg til næringslivet – bidrar, vil det monne godt. Det er også mulig å hjelpe til på andre måter enn å gi penger, for klubben trenger alltids flere støttespillere sier Alvestad.

Han tilbyr seg for øvrig å bistå, dersom noen ønsker å gi penger til innsamlingsaksjonen uten å måtte gjøre det via internett.

– Bare ta kontakt med meg, så ordner jeg det, sier han.

Trykk for å se kommentarer