Fornøyde Øksil-spillere i Sortland-turnering:

– Har gjort vårt beste

SORTLAND: – Det har gått bra. Vi har iallfall gjort vårt beste, sier spillerne på et av Øksils U13-lag under helgas miniturnering i Sortlandshallen.

AV Inger Merete Elven
Publisert
Oppdatert:

– Det er artig med turnering, fordi da får vi spille mange kamper og møte lag fra andre klubber, sier øksilspillerne Mathilde, Johanne, Tilde, Helene og Julie.

De hadde akkurat avsluttet en kamp mot noen av Sortland volleyballklubbs U13-gutter.

– Det var veldig artig, fordi begge lagene fikk til bra spill, slår jentene fast, og henger seg ikke særlig opp i resultatene.

I alt 34 lag fra klubbene Sortland, Bø, Øksil og Tromsø møtes i helgas turnering. Spillerne er i alderen fra 1. klasse til 7. klasse. Lørdag ble det gjennomført rundt 80 kamper, mens det søndag spilles rundt 50 kamper i hallen.

Saken fortsetter under annonsen.

– Miniturneringa foregår etter barneidrettsbestemmelsene. Det vil si at vi ikke har resultatlister eller tabeller. Lagene spiller om poeng i kampene, men uten rangering eller sluttspill, sier turneringsleder Odin Engamo fra Sortland VBK.

I kampene er det tre mot tre, noe som gir mye ballkontakt og god trening. Fra U15 og oppover er det ”vanlig volleyballspill” med seks mot seks på banen. I miniturneringa har de yngste også lov til å holde ballen fast, før nestemann slår den over nettet.

Bø IL stiller med flere lag på turneringa. Lovise, Kine og Mina begynte å spille volleyball i høst, og synes det er artig å spille kamper mot andre lag i helga.

– Volleyball er et spennende spill, synes vi. Og veldig kult, slår jentene fra Bø fast.

Trykk for å se kommentarer