Sport

– Håper på godt besøk i alpinbakken i påska

SORTLAND: Påska er siste innspurt på alpinsesongen i Ånstadblåheia, og alpinklubben kan friste med svært gode forhold for vår-skikjøring.

AV Inger Merete Elven
Publisert

– Vi har påskeåpent hver dag denne uka. Hvor lenge det varer, er avhengig av været. Det ser ut til at snøen skal holde iallfall til og med fredagen. Lørdagen er litt usikker, i og med at det da er meldt regn, sier leder i Sortland alpinklubb, Marita Svartsund.

Hun forteller at man har vært heldig å få kjempestore mengder med snø i Ånstadblåheia, som gjør at det fortsatt er over én meter med snø på toppen. Klubben har ellers jobbet hardt med å spe på med snø i de nedre delene av bakken som er mer utsatt.

Svartsund ber folk ikke la seg lure av dårlige snøforhold i lavlandet.

– Det du ser i hagen din er ikke representativt for det vi nå har oppe i høyden. Det er kjempeforhold for å stå på ski i bakken nå, med typisk, fin vårsnø. Man kan bare seile igjennom, og slipper harde partier. Dette er kanskje den fineste tida å stå på ski, sier hun.

Nå står skolene i kø for å besøke alpinbakken

Saken fortsetter under annonsen.

Med litt sol i tillegg, tror Svartsund at besøket kan ta seg godt opp i påska.

– Ja, nå venter vi bare på at sola skal vise seg litt mer fram. Da kommer det mer folk.

Så langt i vinter har det vært litt i overkant av 5.000 besøkende i alpinbakken i Ånstadblåheia. Besøket økte markant da man fikk storheisen i drift igjen fra 1. mars.

– Det er ikke så verst. Og vi håper på bra besøk også i påska, sier Marita Svartsund.

Trykk for å se kommentarer