Folkefest i Lødingen – dobbelt norsk på avslutningsetappen i Arctic Race

LØDINGEN: Den siste etappen i Arctic Race of Norway gikk søndag, mellom Lødingen og Narvik. Alexey Lutsenko (Astana Pro Team) vant Arctic Race sammenlagt, men det ble dobbelt norsk på den tøffe avslutningsetappen.

AV Pressemelding
Publisert
Oppdatert:

Markus Hoelgaard (Uno X Development Team) rykket fra i bakkene seks kilometer før mål, og holdt unna helt inn til målstreken.

Norgesmester Amund Grøndahl Jansen (Jumbo-Visma) ble nummer to. Markus Hoelgaard som ble nummer to sammenlagt i Arctic Race of Norway i fjor, var svært fornyd med sin første etappeseier i rittet.

– Det er den største seieren jeg har hatt i karrieren. Jeg så at de andre var ganske kokt i den siste bakken, og følte meg sterk. Da jeg fikk en luke visste jeg at det ville bli vanskelig å hente meg, sa en fornøyd etappevinner etter målgang.

Vant

Saken fortsetter under annonsen.

Den krevende avslutningen av rittet, hvor rytterne var tre ganger oppe ved skihytta i alpinbakken i Narvik som er den norske kandidaten til å søke om VM i alpint i 2027, ble svært spennende. Etter andreplassen på den tredje etappen overtok den franske mesteren Warren Barguil (Arkea-Samsic) midnattsoltrøya som sammenlagtleder. I mål var franskmannen ett fattig sekund bak den kasakstanske mesteren Lutsenko i sammedraget.

Odd Christian Eiking som vant den tredje etappen opp til Storheia fredag, vant også de to siste klatrespurtene, og bidro dermed til en stor norsk dag da han sikret seg laksetrøya som beste klatrer og 500 kilo laks.

– Jeg ble litt sulten der ute, så jeg tenkte jeg skulle sikre meg litt sushi, sa den glade trøyevinneren til TV 2 etter målgang.

Det var for øvrig folkefest i Lødingen søndag – der sisteetappen startet.

Trykk for å se kommentarer