Endelig får Erlend spille cupfinale: I fjor brakk han handa etter å ha slått i gulvet i sinne

Endelig får Erlend Isaksen (24) fra Myre i Øksnes spille sin første cupfinale i volleyball.

AV Per-Einar Johannessen
Publisert

I fjor gikk han glipp av cupfinalen etter at han i sinne slo hånden i gulvet og brakk armen fordi han trodde at cupfinalen røk etter overtråkk.

– Jeg spilte en romjulsturnering i volleyball på Leknes i Lofoten, og det var en på laget som løp litt i veien da jeg hoppa. Jeg landet skjevt og tråkka over. Jeg trodde jeg hadde ødelagt ankelen og at cupfinalen ville ryke, og i forbannelse slo jeg flere ganger i gulvet med hånda. Da pådro meg brudd i hånden. Veldig teit av meg, foten gikk det jo bare bra med, forteller Erlend Isaksen.

Han fikk kjeft av trener Edgar Broks etter hendelsen. Og lagkameratene var naturlig nok også skuffet.

– Litt tyn har jeg fått, men jeg har jo lært av det, sier Isaksen.

Ikke med

Sist jul sto han over romjulsturneringen for å være på den sikre siden.

Isaksen og BK Tromsø er klar for en ny cupfinale mot TIF Viking i Ekeberghallen i Oslo lørdag 13. januar.

De samme lagene møttes i fjorårets cupfinale. Da fikk BK Tromsø med seg kongepokalen hjem etter å ha vunnet 3-1.

Saken fortsetter under annonsen.

BK Tromsø har hatt en tøff vei til årets cupfinale. I semifinalen ble det 3-2-tap på bortebane mot Randaberg, mens det i returoppgjøret hjemme ble 3-2-seier. Dermed måtte det et avgjørende sett (Golden set) til for å kåre en vinner. Dette settet vant BK Tromsø med 15-9.

TIF Viking fikk det også vanskelig i semifinalen. Første kamp mot Førde endte med 3-1 tap borte, mens det ble 3-0 seier hjemme. Dermed måtte det også i denne kampen et Golden set til for å kåre en vinner. Dette settet vant TIF Viking med knepne 20-18.

En gang

I serien har BK Tromsø og TIF Viking møttes en gang denne sesongen. BK Tromsø vant 3-2 hjemme i slutten av oktober etter settsifrene 21-25, 20-25, 25-22, 25-20 og 15-13.

Førde topper serien med 21 poeng etter 8 kamper. Bak følger TIF Viking med også 21 poeng, men med en kamp mer spilt. BK Tromsø innehar tredjeplassen med 15 poeng, men har bare spilt 7 kamper.

Erlend Isaksen er en sentral spiller på BK Tromsø. 24-åringen har slått inn mange viktige poeng fra sin kantposisjon. I tillegg er han en av mottakerne på laget.

– Jeg tror det blir en jevn finale. Det er god stemning i laget vårt og mye trøkk på trening. Vi er nok litt «underdogs», men jeg blir ikke overrasket hvis det går veien. Vi må imidlertid spille opp mot vårt beste for å vinne, sier Isaksen.

Sentral

BK Tromsø må klare seg uten en sentral spiller som Kristoffer Østvik. Han har plukket mest poeng i kampene for Troms-laget.

– Henning Kjemperud har imidlertid vært en solid erstatter, og det har gitt oss roen og troen på at det likevel skal gå bra. I tillegg har vi med en joker i Håkon Skipenes Østrem. Han har tidligere spilt i Canada, forteller Isaksen.

Trykk for å se kommentarer