KongepokalSport

- Dette er helt sykt

ØKSNES: Marianne Steen Knudsen og søstera Ragni var «i hundre» etter lørdagens cupgull med Førde Volleyballklubb.

AV Per-Einar Johannessen
Publisert

- Helt sykt dette. Før kampen var vi fast bestemt på å ha det artig på banen, fokusere på gode ballvekslinger og prøve å få ut det beste i oss. Det var vi også helt nødt til for å kunne slå Oslo-laget, forteller Marianne Steen Knudsen.

Om sitt eget spill sier hun:

- Jeg er veldig fornøyd med det. Men dette var en lagseier, og at de andre var så gode gjorde også meg god. Bortsett fra førstesettet, som vi egentlig kan glemme fort, så spilte vi oss stort opp. Vi merket at noe var på gang i slutten av førstesettet, og vi fikk mer og mer energi og selvtillit utover i kampen. Vi fulgte taktikken og hadde etter hvert god kontroll. Det humpet litt på slutten av fjerdesettet, men vi rodde det greit i land.

- Og nå skal det feires?

- Ja, vi må jo det, gliser Marianne Steen Knudsen.

Stolt mamma

Hanne Steen har i en årrekke lagt ned en stor og betydningsfull innsats for Øksil både som trener og leder. Lørdag var hun stolt vitne til at døtrene Marianne og Ragni tok cupgull med Førde.

Saken fortsetter under annonsen.

Både Ragni og Marianne har også vært sentrale spillere for Øksil, både på junior- og seniornivå, med mamma som trener.

- Som forelder blir man jo stolt når egne barn er med. Det ble jo også en cupfinale med mange og lange ballvekslinger, og der begge hadde veldig lyst til å vinne. Den største forskjellen på lagene var mottaket og etter hvert også serven, sier Hanne Steen.

- Hva synes du om Mariannes innsats som opplegger?

- Jeg synes hun tilføyer laget mye energi, og tar e stort ansvar for de yngste spillerne på laget. Hun backer dem veldig opp. Det ble også mye løping i kampen, og det gikk en del liter med drikke underveis i kampen. Jeg tipper hun drakk tre-.fire liter vann, sier Hanne Steen.

Dette var første gang Førde-damene tok cupgull. Det var også søstrene Marianne og Ragni Steen Knudsens første cupfinale.

Trykk for å se kommentarer