Felles lagSport

Damene samler seg

Stokmarknes og Morild samler seg til et felles damelag i fotballens andre divisjon.

AV Tor Johannes Jensen
Publisert
Oppdatert:

Bladet Vesterålen fortalte nylig at Stokmarknes IL var på jakt etter flere damer til det ferske ellever-laget som er påmeldt serien i år. Allerede da hadde det vært noen samtaler med Morild, som også har motiverte spillere. Nå er de bestemt på å slå seg sammen for å stille felles lag i år.

Søndag spiller det felles laget sin første treningskamp i Blåbyhallen mot Kilkam.

Morild-damene trener på Myre, og Stokmarknes-damene i Hadsel hallpark.

– Men hver søndag skal de komme over til Stokmarknes for felles trening, sier Stokmarknes-trener Jan Erik Hansen.

– Vi har ikke kapasitet til å kjøre til hverandre for hver trening. Vi må gjøre noen tiltak, enten vi kjører til hverandre iblant eller tar noen større sosiale samlinger. Hoveddelen av treningene blir på hver sin kant, men vi må samkjøre det så vi får en rød tråd i spillestil og alt. Men vi er kompetente folk både i Stokmarknes og Morild, så det skal gå bra, understreker Jarle Ragnar Meløy fra Morild overfor Bladet Vesterålen.

Jan Erik Hansen forteller at de har hatt ei felles trening så langt. Det var sist søndag.

Saken fortsetter under annonsen.

– Der stilte det 26 spillere. Da er det skikkelig trening! sier han fornøyd.

Neste milepæl etter søndagens kamp er damecupen 23. og 24. februar på Sortland.

– All honnør til Stokmarknes som tar veldig godt mot oss. Det var jo litt spennende, men treninga ble bra. Så nå skal vi spille med samme drakt, sier Jarle Ragnar Meløy. Han tar et lite forbehold om foreldre som skal si sitt og vedtak som skal gjøres i klubben:

– Vi er blitt enige om at nå kjører vi en måned fram til cupen. Jentene er positive, og vi tar ikke problemene på forskudd. Så bestemmer vi oss endelig etter det. Det er jo en prosess, understreker han overfor Bladet Vesterålen.

– Det er veldig hyggelig og artig at vi prøver å samarbeide, og det er nødvendig for å få sving på damefotballen. Jentene må ha utfordringer, ellers slutter de bare. De utgjør jo litt over halve befolkninga, og da er det for galt at de ikke har tilbud innenfor fotballen, tilføyer Meløy.

Trykk for å se kommentarer