Sortland
Magdalene representerte unge nord

Viste seg for verdenseliten

Magdalene Lind fra Sortland konkurrerte i dag i Narvik, i rittet Morgendagens Helter, under Arctic Race of Norway. 116 av de mest lovende sykkeltalentene i Norge og fem andre land deltok.

AV Mareno Leonhardsen
Publisert
Oppdatert:

Tidligere proffsyklist og mentor for Equinor Morgendagens Helter-programmet, Thor Hushovd, lot seg imponere av innsatsen til sykkeltalentet.

67 av Norges mest lovende sykkeltalenter mellom 17 og 18 år konkurrerte i den samme løypen som proffene søndag ettermiddag under Arctic Race of Norway, jente- og gutteklasse. Blant rytterne som representerte i team nord var Magdalene Lind fra Sortland, som ellers går på toppidrettsgymnas og sykler for Ringerike SK.

Av de bedre

– Det å få lov til å sykle Arctic Morgendagens Helter-rittet beviser at man er et av de bedre sykkeltalentene vi har her i landet, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef for Equinors Morgendagens Helter.

– Vi håper Magdalene og resten av sykkeltalentene fra team nord bruker opplevelsen til å jobbe enda hardere slik at de kan utvikle seg til å bli bedre syklister. 

Lot seg imponere  

Etter en hard konkurranse ble det England om stakk av med sammenlagtseieren i lagkonkurransen, kun ett poeng foran det norske region midt-laget. Tidligere toppsyklist Thor Hushovd er likevel imponert over innsatsen til talentene fra Nordland:

Saken fortsetter under annonsen.

– Det gror i nord

– Vi vet at det gror godt i norsk sykkelsport og de norske rytterne som deltok i Morgendagens Helter-rittet bekrefter det inntrykket. Magdalene og de andre talentene fra Nord-Norge viser en enorm vilje til å satse på sykkelsporten og flere av dem har potensial til å nå langt hvis de fortsetter den gode utviklingen, sier Thor Hushovd. 

Magdalene er på hjul for unge Nord-Norges ære

I jenteklassen var det britiske Anna Shackley som kapret førsteplassen, mens Dennis Gråsvold fra Grenland SK syklet inn til beste plassering i gutteklassen.  Magdalenes makker i klubben på Ringerike – norgesmester Natalie Irene Midtsveen – endte på femteplass i jenteklassen. Her syklet hun for region TeVeBu.

I avslutningsløypa

Rittet gikk i ei 6,5 kilometer lang rundløype i Narvik sentrum, hvor jentene fullførte ni runder – tilsammen 58,5 km – og guttene syklet fjorten. I tillegg til sju norske regionlag deltok fem internasjonale lag fra Finland, Tyskland, England, Skottland og Frankrike.  

Trykk for å se kommentarer