– Vi går for seier

SORTLAND: Denne helga arrangeres ei stor volleyballturnering for de aller minste volleyballspillerne. – Vi går for seier selvfølgelig, sier Emma og Adriane på et av Øksil-lagene.

AV Sverre Idar Lakså
Publisert
Oppdatert:

– Det er ei stor turnering. Det er 37 lag med denne helga, forteller ansvarlig for turneringa, Odin Engamo til Bladet Vesterålen.

Turneringa er for de yngste spillerne, fra første til syvende klasse.

– Det er svært gledelig at så mange velger å ta turen helt til Sortland for å være med. Vi har spillere både fra Brøstadbotn og Tromsø, og selvfølgelig fra naboklubbene i Vesterålen, forteller Engamo.

– Det er mellom tre og fire deltakere på hvert lag. Siden noen av spillerne er helt nede i fem-seksårsalderen har vi lempet litt på reglene. Vi deler spillet inn i fire nivåer, der det på det laveste er tillatt med avvik fra reglene for volleyball.

– Vi kan ikke forvente av seksåringer at de skal klare å slå på samme måten som i vanlig volleyball, men vi trener jo for at de skal lære det, sier Engamo.

Det er foreldregruppene til de forskjellige lagene som sørger for å holde hjulene igang under turneringa.

Saken fortsetter under annonsen.

– I tillegg har vi spillere fra 15- og 16-årslagene som stiller opp som dommere. På den måten får de også lære av denne turneringa, sier Engamo.

– Vi pleier å kjøre tre-fire slike turneringer i året. Det inngår ikke i noen serie, men det er ikke så viktig. Det viktigste er at ungene får spille.

– Det er stort for dem, sier Engamo.

– Vi har spilt to kamper, men det gikk ikke så bra. Derfor håper vi å vinne denne siste kampen, sier Emma, Adriane, Synne, Silje og Caroline til Bladet Vesterålen.

De spiller for Øksil, og forteller at de måtte vente lenge på den siste kampen.

– Vi har ventet i fire og en halv time. Det er lang tid, men vi har trent på å spille, og vi har lekt litt også har vi vært nede i byen, forteller spillerne fra Øksnes.

– Den siste kampen skal vi vinne. Vi krysser fingrene for det, sier jentene.

Trykk for å se kommentarer