Rideklubben øker og øker: «Ulydia» oppførte seg på ny påskeleir

SORTLAND: Langøya Rideklubb har gått fra 14 til 106 medlemmer. Denne påska benyttet de muligheten til å arrangere rideleir.

AV Håvard Skogly Mækelæ
Publisert
Oppdatert:

Når barn tilbringer flere dager i stallområdet ute på Kleiva, så er det ikke bare riding som foregår. Idet vi kommer innom har deltakerne, fra 8 til 13 år, akkurat måket stallen.

– Det gjør vi så det bare er spon her i stedet for bæsj og tiss, sier Erika Høve (9). Hun og Malin Louise Botnvik (10) samarbeider om den største hesten i stallen, med det treffende navnet Kongen.

– Det kan være tungt, men det er ikke ekkelt. Det kan lukte litt vondt, men vi er vant til det, slår Erika fast.

Kongen

Det er onsdag, siste vanlige dag før helligdagene øses over oss. Det er den tredje dagen i Langøya Rideklubbs rideleir. Været er så påskete som man får det: Noen få plussgrader og sol skinner utenfor stallen, og snart kommer belønningen for skittspading og strigling: En dugelig ridetur blant beitemarkene.

– Vi har åpnet for både erfarne og nybegynnere, og vi har drevet med teori og opplæring, forteller Lisa Larsen i rideklubben.

Første gang

Dette året er første gang klubben har en slik påskeleir. Det er takket være et samarbeid med den videregående skolen – og at klubben har fått seg en skikkelig oppsving det siste året.

– Langøya Rideklubb har lenge hatt få medlem. I fjor begynte vi å jobbe med å få opp aktiviteten, og det har gått veldig bra. Da vi startet med rekrutteringen hadde vi 14 medlem – nå har vi 106, sier Annie Halvorsen i klubben.

Instruksjon

Klubben har ikke satt noe tak på medlemsmassen. Jo flere, jo bedre.

Ung erfaring

Noen av barna i stallen har fått seg dugelig med erfaring, tross den unge alderen. Tora Madelen Steffensen (11) har for eksempel blitt godt kjent med hesten Lydia.

– Hun blir kalt «Ulydia» i blant, men hun er oftest veldig snill. Man må bare være streng, og passe på å gi ros når de gjør rett, sier Tora.

– Hva gjør hun når hun er ulydig?

Saken fortsetter under annonsen.

– Hun springer masse og tuller, og hun kan bukke litt, svarer Tora.

I dag er Lydia rolig og kosete. Ikke så veldig ivrig etter å få på seg hodeutstyret, men det går på etter hvert.

Det går litt lettere på Kongen. Han er dobbelt så stor som Erika og Malin, men det er ingen frykt å spore.

– Han er veldig snill og rolig. Om man kommer foran ham, biter han ikke, sier Malin.

– Han kan bite litt når vi har hånden foran munnen, skyter Erika inn.

– Men det er fordi han tror vi har godteri, sier Malin.

– Hva er det dere liker med å ri?

– Alt, slår Erika fast.

– Det er liksom hele livet vårt. Og så er det spesielt artig å drive med akrobatikk, sier Malin.

Ut i sola

Mer i helga

Når rideleiren er over, venter påskeegg og familiekos for både Malin og Erika. De mer avanserte i klubben har mer å se fram til i påsken: I påskehelga har klubben trening for viderekomne med dressurrytteren Cecilie Scheilbred.

Men først bærer det ut i vårsola. Litt mer rolige takter enn dressurtreningen i helga.

Trykk for å se kommentarer