Sortland

– Parkeringa må være et samarbeidsprosjekt

SORTLAND: Kommunen og næringslivet må stå sammen om ei helhetlig parkeringsløsning for sentrum, hvis ikke vil man ikke få et gunstig prosjekt, mener Kristine Røiri i Sortland kommune.

AV Inger Merete Elven
Publisert
Oppdatert:

Røiri har merket seg at røster i næringslivet har uttalt seg kritisk til forslaget som kommunestyret skal ta stilling til torsdag. Hun mener uenigheten tilsier at man bør vurdere å bruke lenger tid på et omforent opplegg.

– Det er kjempesunt at kritiske stemmer kommer fram. Det er veldig viktig at man blir enig om dette, for denne saken skal ikke være splittende, men gi en positiv markedsføring av handelsstedet. Næringslivet trenger nok å diskutere saken mer, mener Røiri.

– Vi må stå sammen om ei felles løsning, hvis ikke vil den ikke være gunstig. Vi har ikke hastverk, og det er ingen krise om dette ikke blir vedtatt nå, sier hun.

Sortland Høyre: Vil skrote parkeringsforslag

Samtidig mener hun det er en ulempe at man ser økt press på arealer som ikke er blitt regulert, etter at Skibsgården har innført regulering på sine parkeringsplasser.

– Det mest positive var om næringslivet kunne ivareta dette med parkeringa selv, fordi det er det de skal. Og kanskje til og med om man kan klare det uten å innføre avgift, sier Røiri.

Saken fortsetter under annonsen.

Helt åpent om parkeringa før kommunestyrets behandling

Mye av diskusjonen har dreid seg om hvor de ansatte skal gjøre av bilene sine, når de ikke lenger skal få oppta plasser som er mest attraktive for kundene.

– Mange bedrifter har allerede opparbeidet plasser til sine ansatte. Om man ikke klarer å oppfylle dette kravet, er det en mulighet å leie plass. Vi ønsker her at det skal være likhet for alle. I dag er det flere store bedrifter på Sortland som ikke har en eneste parkeringsplass til sine ansatte, som da må oppta plasser som burde vært forbeholdt besøkende. Næringslivet må selv ivareta sine ansatteparkeringsplasser, understreker Røiri.

Parkeringsavgift nei takk!

Det foreløpige forslaget er at det skal koste 500 kroner per måned å leie en parkeringsplass i sentrum. Det er også mulig for enkeltpersoner å leie plass, om man ønsker å bruke penger på det.

– Det vil være et rettferdig system med tanke på å oppfylle de parkeringskravene som er politisk vedtatt. Dette er ikke noe nytt. Det spesielle er at vi ikke allerede har et sånt system på Sortland, sier Røiri.

Trykk for å se kommentarer