Øver til stor elev-forestilling

SORTLAND: Hele Sortland barneskole lager forestilling om det typisk nordnorske.

AV Hilde Jørgensen
Publisert

Elevene er i full gang med øvingen som skal resultere i forestillingen Ongan dæm veit. Tittelen er hentet fra Arvid Hanssen-diktet Spør dæm som veit.

Og ifølge musikklærer Marit Bakke, som leder arbeidet med forestillingen, er elevene innom nordlyset, fiskeri, mat, artister og gamle leker. Alle klassene fra 1. til 7. er med og lager ialt 15 innslag, både klassevis og individuelt i mindre grupper.

– Dette er både artig og spennende, og så er det spesielt at skolen har så stor ei forestilling, sier Chantelle Mauseth.

Teater og dans

Hun skal sammen med blant andre Ida Sofie Rogn Sørensen danse Nordlysdansen til en sang.

– Vi øver et par timer i uka, sier Ida.

Vilja Buschman og Emilie Lykseth Iversen skal turne.

Saken fortsetter under annonsen.

– Vi var på audition og ble valgt ut både med dans og turning, forteller jentene.

I tillegg skal de være med når klassen har innslag om havet som både gir og tar.

– Det skal vi vise på overhead som skyggeteater. Vi har klippet ut båter og hav og flere ting, sier Chantelle.

– I vår klasse skal vi ha to sketsjer som viser skolen i 1919 og i 2018, forteller Ida, som synes hun lærer litt også i tillegg til at det er artig å lage forestilling.

– Men vi gruer litt og er spente, sier de fire jentene.

Sortland barneskole har som tradisjon å lage ei stor forestilling der alle elevene deltar, sånn cirka hvert fjerde år, ifølge Bakke. Nå er det noen år siden, faktisk var det da dagens 7. klassinger gikk i 1. klasse, da med et Abba-show.

– Vi hadde ei idemyldring om hva vi ville ha som tema, og endte med det typisk nordnorske, som blir ei lukka forestilling for foreldre og foresatte førstkommende tirsdag, sier Bakke.