Sortland

Nyåpner med 1.500 kvadrat butikk

Onsdag nyåpner Europris på Sortland med større butikk enn noen gang.

AV Tor Johannes Jensen
Publisert

Nå er Europris-butikken på plass i nye lokaler i Handelsparken, etter mange år i Åndstadsjøen. Her er 11 medarbeidere klare til å vise fram nybutikken, anført av butikksjef og franchisetager Heid Knudsen.

– Vi er spent på hvordan kundene vil finne seg til rette i den nye butikken, men vi er optimister, for i tillegg til flytting til nye og større lokaler, er butikken også ny på mange andre måter, sier hun i ei pressemelding.

Butikken skal ifølge pressemeldinga være den mest moderne av alle landets 256 Europris-forretninger, og innredningen og oppdelingen i produktgrupper er klarere og bedre enn før.

Saken fortsetter under annonsen.

– Butikken er lys og oversiktlig, og vi gleder oss virkelig til å ønske kundene velkommen, sier Heidi Knudsen. Hun har hele 23 års bakgrunn i systemet, fra hun begynte som ekstrahjelp i Europris i 1996. Hun ble butikksjef i 1999 og franchisetager i 2006/2007. Nå er hun altså i full gang i nytt lokale.

På åpningsdagen har hun med seg Andrea Huseby, NM-vinner i agility, for å svare på spørsmål om både dyr og dyrehold. Europris-kjeden vokste i 2017 mer enn markedet for øvrig og hadde en total vekst på 6 prosent. Det siste året har man modernisert en rekke av butikkene omkring i landet. Over 30 millioner kunder handlet hos Europris i fjor, og kjeden omsatte for 5,9 milliarder kroner.

– De gode resultatene og tilbakemeldingene fra kundene i de oppussede butikkene gjør at vi fortsetter moderniseringsreisen også i 2018, fastslår Pål Wibe, som er administrerende direktør i kjeden.