Vesterålen Pride er igang:

– Mye å se fram til

SORTLAND: Denne uka er det Pride-festival i Vesterålen, og Kamilla Ravn Fossem i arrangementskomitéen har mye spennende å by på gjennom hele uka. – Vi er klar, og nå håper vi at folk stiller opp, sier hun.

AV Sverre Idar Lakså
Publisert

For andre gang skal Vesterålen Pride-festival arrangeres. I år varer festivalen ei heil uke, og feiringa var igang på søndag.

– I litt vått og kaldt vær gikk vi opp på Steiraheia. Der hadde vi stand i to timer søndag formiddag. Det var vorspielet til festivalen, sier Kamilla Ravn Fossem til Bladet Vesterålen.

Programmet for resten av uka er fullt av spennende aktiviteter som passer for de aller fleste, og mandag ettermiddag sparkes festivalen for alvor igang med klatring i Trollfjordveggen på Stokmarknes.

– Det blir Trollfjordveggen på skeiva, sier Fossem.

Saken fortsetter under annonsen.

Hun trekker ellers fram foredraget med Skeiv ungdom på onsdag som noe alle bør få med seg.

– Det er et veldig godt foredrag Skeiv ungdom har med seg, og det er både underholdende og ikke minst opplysende. Her vil det også bli en slags workshop og mulighet for diskusjon rundt blant annet fordommer og det å komme ut av skapet, sier Fossem.

– Det er viktig at folk kommer på dette arrangementet. Skeiv ungdom sier selv at foredraget passer for alle i alderen 12 til 100. Hun sier de andre arrangementene vil være mer som møteplasser, og håper folk stiller opp.

– Det skal være noe som passer for alle. Fossem regner hele lørdagen som finalen i festivalen.

– Da er det appeller og ikke minst parade på dagtid, og selvfølgelig fest på kveldstid. Vi i komitéen er fornøyd med programmet, nå er det bare folket som mangler, og vi håper selvfølgelig at så mange som mulig støtter opp om dette, sier Fossem.

Trykk for å se kommentarer