Kanonstart på NM

SORTLAND: Sortland svømme- og livredningsklubb fikk en meget god start på Norgesmesterskapet i svømming, da Håvard Heggland kom i mål på klar personlig rekord.

AV Pressemelding
Publisert
Oppdatert:

Heggland er den av Sortland-svømmerne som er kvalifisert for flest distanser under mesterskapet, som svømmes i 50-metersbassenget i Tøyenbadet i Oslo.

Han svømte torsdag 100 meter butterfly, og kom i mål på tiden 1.01.02, etter å ha åpnet 29.56 på første 50 meter.

– Føltes bra

– Det føltes veldig bra. Jeg forbedrer meg med over et sekund fra sist gang jeg svømte i langbane, som var i Bergen tidlig i mai, sier Heggland.

Den gang kom han i mål på 1.02.28 etter en meget godt gjennomført distanse. Denne gang svømte han altså over sekundet raskere.

– Jeg traff ikke helt inngangen på vendinga, og tapte nok litt tid der. Men med den tiden jeg gjør på åpningsdistansen, lover det veldig godt for resten av mesterskapet, sier Heggland.

Han skal i ilden igjen fredag. Da skal han svømme 200 meter bryst. Lørdag venter 400 meter individuell medley og 50 meter rygg, før han avslutter mesterskapet med 100 meter rygg søndag.

Saken fortsetter under annonsen.

Hegglands innsats på butterfly-distansen endte med 19. plass i juniorklassen i Norgesmesterskapet. Med tiden han var påmeldt lå Heggland på 35. plass, og han svømte seg dermed opp 16 plasser på øvelsen.

Tre med

Sortlands to andre utøvere, Harald Georg Dahlslett Hansen og Ivar Angell skal i bassenget henholdsvis lørdag og søndag. Hansen skal svømme 50 meter rygg, mens Angell skal i aksjon på 200 meter butterfly.

SortlandSLK

De tre Sortland-svømmerne har trent veldig godt inn mot mesterskapet. Med 11 ukentlige treninger, hver på to timer, har de et veldig godt grunnlag for å finne toppformen til mesterskapet. Hansen har vært skadet i lysken en periode, men håper selv at 50 meter rygg skal kunne gjennomføres uten for store smerter eller problemer som følge av skaden.

Både Angell og Hansen har vist god form inn mot mesterskapet, og venter at formen vil stige ytterligere fram til de skal i bassenget.

Etter mesterskapet venter tre rolige uker for Sortland-svømmerne, før en stor kontingent skal til Polen for å trene under en oppstartsleir i Poznan. Det er sesongoppkjøringa for svømmerne, som håper å kunne starte treninga i Sortland-bassenget når de kommer tilbake i midten av august. (Pressemelding)