Sortland
Korps er artig:

Inviterer til å prøvespille instrumenter

SORTLAND: Sortland juniorkorps stiller instrumentene sine til rådighet for de som vil prøve seg i korpsmusikken.

AV Hilde Jørgensen
Publisert

Juniorkorpset har opplevd et generasjonskifte for et par år siden, da det var flere medlemmer som var ferdig med videregående skole og reiste fra Sortland.

Det førte til at korpset i dag gjerne kunne hatt flere medlemmer.

– For å hindre et slikt skifte er vi ute for å rekruttere flere til korpset. Vi sier ikke nei til nye folk på noen instrumenter, men vi mangler blåsere; til saksofon, horn, tuba, baryton og klarinett. Vi kan garantere plass i kulturskolen for de som vil spille blåseinstrumenter. De andre instrumentene er det venteliste på, sier dirigent Cecilie Aalberg, og legger til at det er lurt å ha litt innføring i noter og slikt før man blir med i korps.

Førstkommende tirsdag har de åpent hus i øvingslokalet i Rødskolen, der interesserte kan få prøvespille de ulike instrumentene.

Styreleder for korpset Ann Cathrin Stafseth, mener det er bra for enhver å spille et instrument.

Saken fortsetter under annonsen.

– Og å spille i korps er også sosialt. Det er også mulig å avansere. Sortland Juniorkorps har hatt flere medlemmer som har spilt i Hans Majestets Kongens Garde når de ble voksne, sier hun.

Et klart mål

I dag er korpset på cirka 20 medlemmer, i fjor altså 10 flere. I tillegg er det et aspirantkorps på 11 musikanter, som etterhvert aspirerer til korpset.

– Vi ønsker med instrumentprøvespillingen at folk skal få se at det er artig og sosialt å spille i korps. Vi spiller ikke bare på 17. mai. Dessuten er det Musikkkorpsenes år i år, og vi vil benytte det til å få flere med, sier Stafseth.

– Nei vi spiller andre tider og steder. Og så drar vi på turer. Vi har vært i England for to år siden, og vi skal på stevne til Sørreisa i juni, sier Øyvind (12), som har spilt i korpset i fem år og spiller kornett.

– Jeg synes det er artig å spille og så er det mange hyggelige folk her, sier Erlend (10), som har spilt i tre år og spiller på slagverk.

– Jeg liker musikk, og turene er artig. Øvingene er også bra, da får vi vafler eller annet godt i pausene. Jeg liker meg blant de andre musikantene, og jeg har lyst på flere medspillere. 20 nye er målet, sier Øyvind.

Trykk for å se kommentarer