Sortland

Ei heil helg med historie

SORTLAND/ØKSNES/ANDØY: Til helga samles historieinteresserte i Vesterålen for ei hel helg med lokalhistorie. Det blir turer i Sortland, Øksnes og Andøy, og det er de tre historielagene i kommunene som står bak arrangementet.

AV Sverre Idar Lakså
Publisert

Til helga arrangeres regionseminar for Nordre Nordland. Da kommer deltakere fra hele nordre Nordland for å lære mer om lokalhistoria i Sortland, Øksnes og Andøy.

– Det er historielagene i Sortland, Øksnes og Andøy som står bak arrangementet. Vi er alle tilknyttet landslaget for lokalhistorie, og formålet med et slikt seminar er å styrke kunnskapen og interessen for lokalhistorie, forteller Mathis Mathisen i Sortland historielag.

Arrangørene satser på 40 deltakere til seminaret.

Saken fortsetter under annonsen.

– Vi starter på fredag, og legger opp til turer i både Sortland, Øksnes og Andøy gjennom helga. Det blir et stramt program, og helst skulle vi fått med oss mer, men tida strekker ikke til mer, forteller arrangørene.

I tillegg til medlemmer fra historielag i hele regionen, kommer utsendinger fra landslaget for lokalhistorie, samt generalsekretæren.

– Vi satser på rundt 40 deltakere, så får vi se hvor mange som melder seg på, sier Mathisen.Slike seminar har tidligere vært arrangert i både Narvik, Lødingen og i Lofoten. Målet er at det skal være slike seminar årlig.

– Lokalhistoria er aldri den samme, det er forskjellig fra gang til gang. Med tanke på at vi har to og en halv dag til rådighet, har vi klart å pakke mye mye inn i helga, sier arrangørene.

Trykk for å se kommentarer