ParkeringsavgiftSortland

– Det blir som å pess i buksa

Næringslivet i Sortland mener det vil slå tilbake på kommunen selv, dersom man velger å innføre parkeringsavgift. – Kommunen bør finne andre løsninger, sier Finn Pedersen.

AV Inger Merete Elven
Publisert
Oppdatert:

Som et av flere mulige virkemidler for å få kommuneøkonomien på fote, ønsker rådmann Leif Hovden å vurdere innføring av parkeringsavgift for Sortland sentrum.

– Jeg kan ikke tenke meg at det er nødvendig å innføre avgift på parkering på Sortland. Kommunen bør løse problemene sine på annet vis, slår Finn Pedersen på Bohus fast.

– Det ene følger det andre

Han peker på at næringslivet bidrar med viktige skattekroner, som er et direkte resultat av det næringa produserer.

– Skal vi produsere er vi avhengig av kunder. Mister vi dem skaper vi heller ingen verdier for kommunen. Her følger det ene det andre. Derfor blir det som å pess i buksa om man innfører parkeringsavgift, forklarer Pedersen.

– Har plasser nok

Han oppfordrer rådmannen og politikerne til å tenke seg nøye om før de eventuelt går til et sånt skritt.

Pedersen tror heller ikke ei parkeringsavgift vil føre til opprydding i parkeringsproblematikken i sentrum.

– Jeg ser ikke problemet. Det er parkeringsplasser nok på Sortland. At det er litt trangt viser bare at det er en aktiv by. Nei, dette høres ut som et panikkforslag fra rådmannen, mener han.

Saken fortsetter under annonsen.

Næringa sier nei

Heller ikke Ann Karin Jensen i Sortland Næringsforening har noen forståelse for p-avgiftforslaget. Hun minnes den sterke motstanden fra næringslivet sist dette forslaget kom opp i Sortland.

– Da var det et massivt nei fra hele næringa. Det at vi ikke har parkeringsavgift på Sortland er jo en av grunnene til at vi er handelsby nummer én i Nord-Norge, målt etter omsetning per innbygger, minner Jensen om.

– Fjerner grunnlaget

– Kommunen skyter seg selv i foten hvis de innfører ei sånn avgift, fordi man da fjerner mye av grunnlaget for inntekta si. Handel er tross alt den største næringa Sortland har, sier Jensen, som minner om det som skjedde i Harstad da man innførte parkeringsavgift der:

– Da valgte man å bygge kjøpesenter utenfor byen, for å omgå avgiftsreglene, sier hun.

Jensen lover at næringslivet vil kjempe med nebb og klør for å hindre innføring av parkeringsavgift, denne gangen også.

Les også i Bladet Vesterålen onsdag 11. juni, eller PDF-utgaven, at endring av skolestrukturen og kutt i SFO er blant tiltakene som skal redde Sortland-økonomien.