UtstillingaSortland

Da bokfeiringa uteble, laget barna sin egen

SORTLAND: Lykkentreff-barna stilte med tenner og kråke på Verdens Bokdag.

AV Håvard Skogly Mækelæ
Publisert

– I Sortland har Verdens Bokdag i mange år blitt markert med ei utstilling på biblioteket. I år ble det ikke noen slik utstilling. Det syntes vi i Lykkentreff var svært trist. Boka fortjener å bli feira, slår barnehagestyrer Sigrid Larsen fast.

Dermed trødde barna selv til med tegneutstyret og malepenslene. Det ble til ei egen utstilling som ble hengt opp på barne- og ungdomsavdelinga på biblioteket.

– Utstillinga viser bilder barna har laga inspirert av bøker.

De største barna har latt seg inspirere av boka «Skarpe tenner». De minste barna har brukt boka «Kråka Knas», skriver Larsen.

Saken fortsetter under annonsen.

Selve utstillingsoppsettet har blitt til sitt eget kunstverk der det henger, med svarthvite kråkebilder på ene siden og fargerike tannmonster på den andre.

– Verdens bokdag 23. april ble etablert i 1995 av UNESCO. Dette er en festdag for boken. Verdens bokdag er en markering av bokens rolle i samfunnet, boken som uttrykksform, for språklig og kulturelt mangfold, for utdannelse og for kommunikasjon. Dagen bygger på en gammel tradisjon fra Barcelona, hvor katalonierne i middelalderen feiret sin skytsengel Sankt George ved opplesing og poesikonkurranse. Siden den gang har Bokdagen vært en overdådig folkefest i Barcelona, der man i følge tradisjonen gir en bok og en rose til en man er glad i, skriver Larsen.

– I Norge har vi feiret Verdens bokdag siden 1997. Bokhandlere, bibliotek, skoler og foreninger over hele landet er med på å markere dagen 23. april hvert år.

23. april er også verdens opphavsrettsdag, som en del av den samme markeringen. Det engelske navnet er «World Book and Copyright Day».

Trykk for å se kommentarer