Søket etter Truls fortsetter

ØKSNES: Politiet viser stor interesse for Svinøya og Reinøya denne uka.

AV Trond K. Johansen
Publisert

Ettersøksleder i politiet, Jørn Karlsen, sier til Bladet Vesterålen at politiet har en plan også for denne uka. Det skal søkes med ROV på havbotn i et gitt område og det skal søkes med politihund på Svinøya og Reinøya.

– Vi hadde en meget godt gjennomført økt på lørdag og søndag der vi klarte å søke gjennom flere områder enn vi hadde satt oss fore, sier han til Bladet Vesterålen.

Fortsetter med ROV

– Søk med båt og ROV foregår også mandag og vil fortsette utover i uka. Vi er godt og vel halvferdig med det området vi skal gjennomsøke.

Det har vært et omfattende strandsøk i helga der redningsskøyta Knut Hoem, Norske Redningshunder, Hadsel Brann og flere frivillige har vært med. Øksnes Røde Kors Hjelpekorps har vært med fra dag én og helt fram til denne helga. Vidar Johansen i hjelpekorpset har vært søksleder og har stått for koordinering av båter og mannskaper.

Saken fortsetter under annonsen.

Godt jobba i helga

– Vi fikk avsøkt et større område enn vi hadde regnet med og fikk gjort en god jobb, sier Jørn Karlsen.

– Vi holder på videre og har en plan også for denne uka. Vi anser oss ferdig med strandsøk foreløpig, men vi skal ha inn norske pollitihunder for å søke gjennom Svinøya og Reinøya.

Mandag kom det svar fra svensk politi som gir klarsignal til at svenske lik-hunder blir satt inn i søket etter Truls. Det kan gi en helt ny giv i søket, selv om det foregår i dagene før disse hundene settes inn.

Får hjelp fra svenske lik-hunder

Trykk for å se kommentarer