Ranen II opp av havet

ØKSNES: Ranen II er på kjøl igjen, etter å ha ligget nedsunket ved kai i Nyksund siden mars i fjor.

AV Idar Ovesen
Publisert
Oppdatert:

Redningsaksjonen ble utført av Andre Reinholdtsen om bord i sin båt Viljar. Han hadde god assistanse av sin bror Ken-Ivan Reinholdtsen i Øksnes Brann og redning, som hadde med seg ei solid brannpumpe.

Også deres respektive sønner Tobias og Daniel deltok i operasjonen i Nyksund havn.

4 x Reinholdtsen

Så det er fire ganger Reinholdtsen som skal ha æra for at Ranen II er berget opp fra om lag fem meters dyp i havet.

– Vi fikk satt stropp rundt båten, retta den opp samtidig som vi pumpa den for vann, forteller Andre Reinholdtsen til Bladet Vesterålen.

Saken fortsetter under annonsen.

Overraskende rein

Fire timer tok redningsoperasjonen. Ifølge Reinholdtsen var båten overraskende rein innvendig, til tross for å ha ligget i sjøen nærmere halvannet år.

– Det var ikke gått makk i båten, noe som ville vært skadelig for treverket. I stedet er det maur i havna i Nyksund, sier Reinholdtsen. Og det er heller et pluss for båten, forstår vi ham rett.

Et lite plankestykke som var forn ut bak er årsaken til at Ranen II sank ved kai. Nå er det tettet igjen, og eier Paul Timo Vrebalovich har vaska og sjaina skroget, og Ranen II er kommet på slipp på Myre.

Han skal nå fortsette restaureringa av Ranen II, opplyser Andre Reinholdtsen etter den vellykka redningsoperasjonen i Nyksund havn.