Nyheter

Vil ta opp Veipakke Vesterålen i regionrådet

BØ/SORTLAND: Ordfører i Bø, Sture Pedersen (H) roser Sortland-ordfører Tove Mette Bjørkmo (Ap) for initiativet til Veipakke Vesterålen, men han synes ikke at bompenger bør være en del av prosjektet.

AV Sverre Idar Lakså
Publisert

– Jeg vil bare gi uttrykk for at jeg støtter ordfører Tove Mette Bjørkmo fullt ut når det gjelder hennes initiativ til en Veipakke Vesterålen. Jeg ser dette som en forlengelse av Hålogalandsveien, og utfordringene i Vesterålsgata er ikke bare et Sortlands-problem, akkurat som veiene til Bø og Øksnes ikke bare er problematiske for oss, sier Pedersen.

Han vil diskutere dette i Vesterålen regionråd snarest mulig.

– Skal vi få noe gjort med veiene her må vi stå samlet. Vesterålsgata er viktig for hele Vesterålen. For å ta noen konkrete eksempel er det utrolig viktig at vi har ei ferdselsåre gjennom byen for at trafikken til flyplass og sykehus skal gå smertefritt forbi, og det er viktig for alle, enten man bor i Øksnes, Bø, Andøya eller Sortland, sier Pedersen.

– Må stå samlet

Pedersen mener det er viktig at kommunene i Vesterålen samler seg om et felles prosjekt for å få ordnet opp i veiene internt i Vesterålen.

Saken fortsetter under annonsen.

– Kampen om de offentlige midlene blir stadig tøffere, og all erfaring viser at man når lenger ved å stå samlet, sier Pedersen.

– Det er viktig for næringsliv og kommunikasjon at vi får skikkelige veier på plass, og når Hålogalandsveien står ferdig skulle det bare mangle at den gode veistandarden fortsetter ut til kommunene, sier Pedersen.

– Bør gjøres uten bompenger

Pedersen mener det vil være viktig å jobbe for at utbedring av veiene i Vesterålen bør gjøres uten bompenger.

– Hovedmålet bør være å gjøre dette uten bompenger. Jeg pleier å si at det er ingen som krever bompenger når det bygges jernbane. Vi har ikke jernbane her og derfor mener jeg at staten burde stå for kostnadene, akkurat som de står for kostnadene når det bygges ny jernbane, sier Pedersen.

– Det viktigste er likevel at nå må kommunene i Vesterålen stå samlet. Vi bør alle samle oss rundt en Veipakke Vesterålen, for hver for oss vil sjansene for å få gjennomslag være mye mindre, sier Sture Pedersen.

Trykk for å se kommentarer


FORSIDEN NÅ