Nyheter

Vil stoppe småtorsk-fiske

Nordland fylkesfiskarlag krever minstemålet på torsk økt fra 44 til 47 cm.

AV
Publisert
Oppdatert:

Fiskeribladet melder at sjarkfiskarveteran Svein Tobiassen fra Bø fremmet forslag og fikk fylkesfiskarlaget med på kravet, som følge av mye småtorsk i trålernes landinger fra Bjørnøya i sommer.

– Dette er et fiske Norge ikke kan være bekjent av. Yngre fiskere som har vært med som mannskap der i sommer er rystet over hva de har sett. De reagerer på at fiskerne styres av kortsiktige hensyn, i stedet for å tenke på framtida, sier Svein Tobiassen til Fiskeribladet.

363 t fisk under 1,3 kilo

Med bakgrunn i tall Fiskeribladet har fått fra Norges Råfisklag melder avisa at at snurrevadflåten har levert dobbelt så mye fersk torsk fisket nord i Barentshavet i august i år, sammenlignet med samme måned i fjor.

Saken fortsetter under annonsen.

Av 1941 tonn som er levert fersk i august, hadde 1420 tonn av dette en rundvekt på under 3,2 kilo. 363 tonn av fisken var under 1,3 kilo.

Barnehage-fiske

Svein Tobiassen ønsker å sette en stopper for spesialordninger som gjør det fristende å fiske på den minste torsken, og frede de aktuelle områdene ved Bjørnøya som de viktige oppvekstområdene for torsk de er, skriver Fiskeribladet.

Trykk for å se kommentarer


FORSIDEN NÅ