Vil skifte ut hele utvalget

ØKSNES: Ordfører Karianne Bråthen i Øksnes har fått krav om at det gjennomføres nyvalg av medlemmer og ledelse av teknisk hovedutvalg. Det skjer i neste uke.

AV Trond K. Johansen
Publisert
Oppdatert:

Det er flere representanter som har sendt inn krav om at det må gjennomføres nyvalg av utvalget, basert på kommuneloven. Flere av representantene i kommunestyret har stilt seg bak kravet om at saken blir tatt opp i kommunestyret neste uke.

– Med bakgrunn i medieoppslag og stor oppmerksomhet rundt ulik vurdering av viktige saker mellom flertallet i kommunestyret og medlemmer i hovedutvalg teknisk, ber vi om at det settes opp en sak om valg av hovedutvalg teknisk til førstkommende kommunestyremøte, heter det i kravet som er framsatt av Yngve Hansen (Ap), Ellen B. Pedersen (SV), Tore Christiansen (KrF), Torfinn Kristoffersen (Ap), Hilde H. Vottestad (SV) og Hans Kr. Hansen (H).

I tillegg har Jørn Martinussen (Uavh) og Ken Ivan Reinholdtsen (FrP) sluttet seg til kravet.

Saken fortsetter under annonsen.

Møte på onsdag

Eksisterende hovedutvalg i teknisk har møte på onsdag denne uke og skal da behandle saker som berører lovlighetskontroll av habilitet i saken om vei til Vornes, de skal også behandle sak om tilpasning av Myre skole for to paraleller og de har en rekke byggesaker og dispensasjonssøknader til behandling.

Utvalget

Utvalget sitter på nåde i Øksnes kommune og har gjort det en god stund. Nå skal slaget stå, og det spørs om det blir dette utvalget eller et helt nytt utvalg som får gå videre etter at kommunestyret har hatt sitt to-dagers møte i neste uke.

Trykk for å se kommentarer


FORSIDEN NÅ