FeilrettingNyheter
Vesterålskraft Nett ber abonnenter rapportere, men holde avstand

Uværet har kuttet strømmen flere steder i Bø

BØ: Uværet har ført til problemer med strømnettet for kunder i området Reinshaugen-Hovden, samt Veanova-Ringstad, opplyser Vesterålskraft Nett fredag formiddag.

AV Inger Merete Elven
Publisert
Oppdatert:

– Alt av mannskap vi har tilgjengelig i Bø er nå ute på feilretting, sier leder i Vesterålskraft, Halvard Pettersen, til Bladet Vesterålen noe før klokka 10.30 fredag.

Han oppfordrer innbyggerne om å hjelpe til med å identifisere feilene på strømnettet, og gi tilbakemelding til Vesterålskraft Nett, slik at de kan rettes opp raskest mulig.

– Vi vil gjerne ha tilbakemelding om knekte stolper, gnister, ledninger som ligger på bakken – ja, alt som ikke ser normalt ut. De kan ta kontakt med oss på facebooksida vår eller hjemmesida, og om det er alvorlig, kan man ta kontakt på vakttelefonen 76112510, sier Pettersen.

– Men vi ønsker kun at publikum melder ifra til oss om de ser noe. Vi oppfordrer alle som ser noe unormalt om å holde god avstand, tilføyer han.

Saken fortsetter under annonsen.

Han bekrefter at alle problemene nettselskapet opplever fredag skyldes uværet, og særlig gjelder dette i Bø. Der er det blant annet kommet tilbakemeldinger om knekte stolper et par steder. 

– Det er en hektisk dag ute i felten for oss, sier Pettersen.

Når det gjelder Øksnes og Sortland kommune, samt Kvæfjord, melder Vesterålskraft Nett at det her ikke er noen høyspentfeil, men noen få lavspentfeil som berører enkeltkunder. Disse feilene vil bli rettet så snart de mest kritiske feilene er rettet.


FORSIDEN NÅ