Eva Kristoffersen, Ted Robin Endresen og André Reinholdtsen er nominert:

Tre vesterålinger kan bli årets navn i norsk sjømatnæring

Ted Robin Endresen fra Øksnes, André Reinholdtsen fra Øksnes og Eva Kristoffersen fra Bø er alle tre nominert til årets navn i norsk sjømatnæring. Nå kan du stemme dem fram.

AV Sverre Idar Lakså
Publisert
Oppdatert:

Her kan du stemme på den du mener bør bli årets navn i norsk sjømatnæring

Det er duket for å avgjøre hvem som blir Årets navn i 2018. 10 personer er nominert for prisen, skriver Fiskeribladet.

Det er Fiskeribladet og IntraFish som står bak avstemminga. De tre vesterålingene Ted Robin Endresen, André Reinholdtsen og Eva Kristoffersen er blant de ti nominerte.

Øksnes er gasellekommunen

Prisen til Årets navn deles ut på arrangement Sjømatdagene på Hell i januar, og din stemme er med på å bestemme hvem som stikker av med den gjeve tittelen. Denne rådgivende avstemmingen er åpen til og med 20. desember, og etter dette vil Fiskeribladet og IntraFish ta den endelige avgjørelsen.

Her kan du stemme på den du mener bør bli årets navn i norsk sjømatnæring

Fiskeribladet og IntraFish har fått leserne til å nominere kandidater til hvem som fortjener prisen som årets navn i norsk sjømatnæring. Alle ti begrunnelsene kan du lese på Fiskeribladets nettsider, men under kan du lese begrunnelsene for de tre vesterålingene:

Ted Robin Endresen, fiskekjøper, Myre

Har bygget opp en stor bedrift på Myre i Vesterålen hav/land med over 500 millioner kroner i omsetning, er en av de største drivkreftene i Myre samfunnet, pådriver for den nye filetfabrikken Primex.

Saken fortsetter under annonsen.

TedRobin002.jpg

Andre Reinholdtsen, gründer og fisker fra Øksnes

Han har vært en av de fremste her i landet når det gjelder levendelagring av torsk og etablering av torskehotell. Dette har han gjort for å øke verdiskapingen i fiskerinæringen.

Andre Reinholdtsen

Eva Kristoffersen, daglig leder Egil Kristoffersen & sønner

Daglig leder og majoritetseier i Egil Kristoffersen & sønner, Eva Kristoffersen, nomineres for sitt gode arbeid med familiebedriften i Bø. 

For 18 år siden flyttet Eva Kristoffersen hjem som fiskerikandidat med hovedfag i markedsføring av laks, og begynte som «lærling» hos far Inge. Etter at hun tok over roret i det familieeide oppdrettsselskapet, har selskapet mer enn seksdoblet omsetningen og tidoblet resultatet. 

Kristoffersen har også markert seg som en oppdretter som er opptatt av næringens omdømme, og tatt til orde for at oppdrettsnæringen må bli mer åpen og være i dialog med samfunnet rundt seg.

OppdrettA

Trykk for å se kommentarer


FORSIDEN NÅ