Nyheter

Tord fikk tilskudd til ny film

Tord Theodor Olsen i Rabalder Produksjon fikk hundre tusen kroner i tilskudd for utvikling av barnefilmen Rabalderbygd av Filmfond Nord, skriver Rabalder Produksjon i ei pressemelding.

AV Sverre Idar Lakså
Publisert

– Dette er en utrolig god start på et fantastisk eventyr. Jeg er helt avhengig av å ha de lokale fondene i ryggen når spillefilmen skal realiseres, sier Tord Theodor Olsen i Rabalder Produksjon i ei pressemelding.

Rabalderbygd er en spillefilm for barn mellom 7 og 10 år. Den handler om barnas problemstillinger som dukker opp under oppveksten.

– Filmen skal handle om ulike barne-karakterer som møter voksenlivet med et smell. Vi alle husker første forelskelse, urettferdighet, plutselig ansvar for søsken og andre utfordringer fra da vi vokste opp, erindrer filmskaperen.

Hermann er ute i verden

Støtten skal brukes til å utvikle manuset til filmen, men mye arbeid er allerede lagt i prosjektet.

Saken fortsetter under annonsen.

– I fjor produserte vi filmen Hermann, som er en pilot for Rabalderbygd. Den filmen er nå ute i distribusjon gjennom Norsk Filminstitutt, sier Olsen.

Hermann har også vært vist på stort sett alle filmfestivaler i Norge som har program for barn. I januar står TIFF for tur, og nå i høst hadde den Bodø-premiere på Bodø Filmfestival. – Det er jo overveldende at det har vært så mye oppmerksomhet og positivitet rundt prosjektet mitt. Det viser bare at vi er inne på noe, og at barna er klar for en ny filmserie hvor de skal få se et ufiltrert bilde av vanskeligheter de kan støte på, sier Olsen.

Hermann blir etter planen en del av spillefilmen, og er dermed en av historiene vi skal få se i kinofilmen.

Innspilling i Bodø og Vesterålen

– Håpet er at filmen skal stå ferdig i løpet av 2020. Det er mye som gjenstår, men dette var en pangstart jeg setter stor pris på. Filmfond Nord er veldig viktig for at de nordnorske historiene og stemmene skal høres, sier Olsen.

Filmen skal spilles inn i Bodøområdet og Vesterålen med nordnorske skuespillere i spektakulære kulisser.

Trykk for å se kommentarer


FORSIDEN NÅ