Tok oss med på Russland-ferden

ØKSNES: Med sang og musikk og lysbilder fra turen til Russland inntok Alsvåg blandakor og Victoriakoret Myre kirke.

AV Idar Ovesen
Publisert
Oppdatert:

«Back from Russia with love» – «Tilbake fra Russland med kjærlighet» – var satt som motto på konserten i Myrekirka.

Det ble en fornøyelig kveld, med mye vakker musikk og fine bilder, som nærmest tok publikum med på ferden. Vi fikk se koret som sjekket inn på det vesle men hyggelige hotellet i St. Petersburg, koret som øvde, som var på sightseeing, på kanaltur, som tok noen spontankonserter – og noen tok seg sågar en dagstur med tog til Moskva.
 

Forgylt

Vi fikk se vakre bilder av russisk, arkitektonisk prakt, det gamle med forgylte kupler, og det ytterst moderne. Svein Erik Tøien sto for presentasjonen innledningsvis. Han – sammen med kona Marie Elisabeth Mjaaland – hadde også tatt bildene, og redigert det hele.


 

Hovedkonserten til korene – som samarbeidet med et russisk balalaikaorkester – skulle skje på universitetet i St. Petersburg.

Tøien brukte ord som poetisk, heftig og kraftfullt for å beskrive opplevelsen.
 

Saken fortsetter under annonsen.

Hjertelig mottatt

– Vi fikk en hjertelig mottagelse, og det hele opplevdes som en utrolig flott utveksling. Det var ei helt anna side enn det som dominerer mediabildet av Russland, og vi synes det er flott å ha med seg, avrundet Tøien, før korene skulle presentere hovedprogrammet fra konserten i St. Petersburg – dog uten balalaikaorkester – i Myre kirke.
 

Rachmaninoff

Alsvåg blandakor hadde både Mozart, Rachmaninoff og Morricone på programmet, blan flere.

Aleksandra Nilsen – som ikke var med til Russland – fikk jubel for sin solosang på «̣Gabriels obo».
 

Per Spellmann

Artig er det også at korene flittig har benyttet seg av Geirr Lystrups arrangement og tekstsetting til russiske folkemusikk. Victoriakoret hadde sågar «Per spellmann» og Lars Bremnes’ «Å kunne æ skrive på himmelen» med seg både til og fra Russland.


 

Et norsk brudepar med følge fikk seg for øvrig en kjempeoverraskelse da korsangere fra Øksnes stemte i med «Brudemarsj fra Lødingen» i Russland.

– Ja, det var forresten litt av en opplevelse også for oss, kunngjorde Svein Erik Tøien.

Avslutninga i Myre kirke ble ekstra heftig på russisik vis, da Rune Mikkelborg trådte ned fra koret for å dirigere, og Victoria Sovatkina satte seg ved pianotangentene. Da gikk det unna med «Kazachok», og tilhørerne kunne gå ut i høstmørket en nær på Russland-opplevelse rikere.

Trykk for å se kommentarer


FORSIDEN NÅ