Nyheter

Tips for juletrafikken

Jule- og nyttårshøytiden står for tur. Mange setter seg i bilen for å kjøre til familien, svigerforeldre, hytta eller annet.

AV Pressemelding
Publisert

– Vi er opptatt av å få alle trygt fram og tilbake, så tilpass farten etter forholdene, ikke stress og sørg for å sikre både passasjerer og last riktig, oppfordrer vegdirektør Terje Moe Gustavsen.

I Julepakken fra Statens vegvesen er de beste tips og råd for juletrafikken.

– Mer enn halve Norge skal ut å reise i jula. Stress ned, og planlegg turen godt og bruk tida som trengs, er vegvesenets råd.

– Folk er flinke og ansvarlige i juletrafikken. Men vær likevel på vakt. Skiftende vær- og føreforhold, spesielt på og over fjellet, kan gjøre turen krevende. Økt trafikk på veiene betyr også økt risiko, sier Gustavsen.

Hvert år skjer det om lag 80 ulykker med personskader i juletrafikken. I fjor mistet hele seks mennesker livet i juletrafikken mot to i 2016 og ingen i 2015 og 2014.

– Om du tilpasser farten etter forholdene og holder fartsgrensen, bidrar du til en trafikksikker juletrafikk både for deg, dine og alle andre som er ute på veiene. Det er også viktig å sikre både passasjerer og last på en skikkelig måte, sier Gustavsen.

Saken fortsetter under annonsen.

Ønsker ei jul uten drepte

Vegdirektøren er overrasket over at mange har det ubegripelig travelt i juletrafikken.

– Mitt største juleønske er ei jul uten drepte og hardt skadde i juletrafikken. For høy fart og unødvendige forbikjøringer som skaper farlige situasjoner, er dessverre gjengangere i juleulykkene. Planlegg turen godt. Bruk den tiden som trengs. Det er bedre å komme fram litt senere enn ikke i det hele tatt, sier Gustavsen.

Vegdirektørens juleønsker er blant annet at man sjekker vær- og føremeldinger og planlegger turen, og at man kjører etter forholdene og holder fartsgrensen.

– Bruk bilbelte og bruk hodet, minner han om.

Vegvesenet har fem vegtrafikksentraler, flere internett-tjenester og hundrevis av webkamera og værstasjoner hjelper deg trygt fram.

– Vi deler riktig og oppdatert informasjon med trafikantene fortløpende. Slik får bilistene beskjed om kødannelser, hindringer og anbefalte omkjøringsveier, opplyser vegvesenet. (Pressemelding)

Trykk for å se kommentarer


FORSIDEN NÅ