Nyheter
Roser Arbeiderpartiets alternative statsbudsjett:

– Sykehusene viktig for befolkningen

SORTLAND: Ordfører i Øksnes, Karianne Bråthen er glad for at Arbeiderpartiet (Ap) lytter til befolkningen og satser på sykehusene. Ap har i sitt alternative budsjett funnet rom for 1,65 milliarder kroner mer enn regjeringen vil gi til sykehusene på neste års budsjett.

AV Sverre Idar Lakså
Publisert
Oppdatert:

– At Nordlandsykehuset får 42 millioner kroner ekstra er viktig for oss. Lokalsykehusene gir trygghet til befolkningen. I tillegg vet vi at det er ute i kommunene vi skal følge opp de utskrevne pasientene og dette trenger kommunene økonomiske rammer for, skriver Karianne Bråthen.

– Igjen må jeg som ordfører i en utkantkommune få gi uttrykk for at jeg er glad for at mitt parti, Arbeiderpartiet, lytter. Ap har i tillegg til å styrke sykehusene i sitt alternative budsjett også styrket rammene til kommunene med 3 milliarder. For Øksnes vil dette medføre ca 2,2 millioner kroner ekstra til neste år. Dette er sårt tiltrengte midler for en stram kommuneøkonomi, skriver Bråthen.

Saken fortsetter under annonsen.

Hun sier at de ekstra 1,65 milliardene trenges for å unngå for tidlig utskriving av pasienter til kommuner som ikke har kapasitet til å ta imot de sykeste pasientene, for å unngå kutt i fødselsomsorgen og gi mer pasientbehandling.

– Det vil også gi bedre kreftbehandling, deriblant opprettelse av nye strålesentre og tilrettelegging for persontilpasset medisin. det vil få ned de reelle ventetidene, gi en økning innenfor psykisk helsevern som monner og bedre prehospitale tjenester, avslutter ordfører i Øksnes for Arbeiderpartiet, Karianne Bråthen.

Trykk for å se kommentarer


FORSIDEN NÅ