Nyheter

Starter cruise-sesongen

SORTLAND: 19. februar starter årets cruisesesong i Vesterålen, og det første skipet som ankommer er M/S AIDAcara. Havnesjef Rune W. Monrad oppfordrer alle til å ta turistene godt imot.

AV Pressemelding
Publisert
Oppdatert:

Skipet blir liggende ved Terminalkaia i Sortland fra morgen til kveld. Skipet besøker Vesterålen hver 14. dag i tiden fremover, med totalt fire anløp. Det er Visit Vesterålen som organiserer besøket.

M/S AIDAcara er på et 14 dagers fjord-cruise som startet i Hamburg og som på sin reise besøker Haugesund, Bodø, Tromsø, Alta, Vesterålen, Trondheim og Bergen, før cruiset avsluttes i Kiel.

Skipet blir liggende midt i sentrum til glede for passasjerer, mannskap, byens næringsliv og fastboende.

Saken fortsetter under annonsen.

– Vi oppfordrer alle til å slå av en prat med passasjerene, da kanskje den største opplevelsen for mange nettopp er en prat med de som bor i vakre Vesterålen. Skipet bringer nærmere 1.300 passasjerer til Vesterålen, og skal besøke Hadsel kirke med konsert i tanken i Melbu, RIB-safari i Andøy, utflukt til Nyksund, busstur gjennom vakre Eidsfjord med besøk på Hurtigrutemuseumet, tur opp til Steiraheia, samiske tradisjoner hos Inga Sami Siida og mini-cruise til fantastiske Trollfjord, forteller Monrad.

Det tilbys også “hopp-på”-turer med fiske- og ørnesafari med Sjøblomsten. Lødingen skyssbåtservice tilbyr båttur til Blokken, videre til visningsanlegget til Aquakultur Vesterålen og avslutter i Trollfjord. Sortland kirke åpner i tillegg dørene for besøkende.

– Alle som ønsker kan delta på disse opplevelsene.

Er det andre som ønsker å tilby varer, tjenester eller opplevelser, er dere hjertelig velkommen til å ta kontakt med Visit Vesterålen eller Sortland Havn for å avtale dette. Vi ønsker M/S AIDAcara velkommen til vakre Vesterålen, avslutter Monrad.


FORSIDEN NÅ