Skal være både i Vesterålen og Lofoten

– Jeg ser fram til at Sentere for Marint miljø og oljevern blir etablert i både Lofoten og Vesterålen, sier samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp).

AV Pressemelding
Publisert
Oppdatert:

Mandag åpnet samferdselsministeren Senter for oljevern og marint miljø i Svolvær. Senteret skal arbeide mot olje- og annen forurensning i havet i Norge, og også være en viktig internasjonal aktør på området. 

– Et reint hav er ekstremt viktig for en nasjon som Norge. Vi  må ta vare på matfatet vårt ved å redusere mengden plast i havet og være godt forberedt på oljeforurensning. Da trenger vi mer kompetanse. Det skal Senter for oljevern og marint miljø hjelpe oss med, sa samferdselsminister Jon Georg Dale.

Senter for oljevern og marint miljø flytta inn i nye lokale i Svolvær tidligere i høst, og mandag var den offisielle innvielsen. Senteret skal vere et nasjonalt kompetansesenter.

– Det er stort behov for å samle kunnskap og forvalte ressursene godt, sa Dale. Han pekte på at det nye senteret også vil ha en viktig rolle internasjonalt.

Saken fortsetter under annonsen.

Allerede neste år skal de arrangere en forkonferanse til den store internasjonale konferansen Our Ocean 2019 som Noreg inviterer til.

Senter for oljevern og marint miljø skal framover samarbeide med Kystverket om å etablere fasiliteter i Fiskebøl for testing av oljevernteknologi. 

– Jeg ser fram til at senteret blir etablert i både Lofoten og Vesterålen, sa samferdselsminister Dale.

181211-oljevernsenter-aapningB

Trykk for å se kommentarer


FORSIDEN NÅ