Nyheter

Sjampanje-oppvask hos fylkespolitikere

Fylkesordføreren kalte gruppelederne i partiene i Nordland inn på teppet under fylkestinget i Mo i Rana.

AV Hilde Jørgensen
Publisert

Fylkesordfører i Nordland, Sonja Steen (Ap), har fått flere henvendelser på fyll fra ett eller flere av partiene i fylket på kveldstid under fylkestinget, ifølge NRK. Tirsdag kalte hun inn gruppelederne for å gi klar beskjed om hvordan hun ønsker å ha det.

– Jeg ba gruppelederne om at de skulle ta opp med sine grupper at vi har fått meldinger om at det har vært overdrevet alkoholforbruk hos noen enkelte representanter, uttaler Steen til statskanalen.

Dette er første gangen Steen har måttet ha et møte om alkoholbruk i fylkestinget. Hun har vært fylkesordfører i syv år.

– Når jeg får slike henvendelser tar jeg de seriøst. Fylkestinget, med sine 45 representanter er en hardtarbeidende gjeng som møtes fem ganger i året. Hvis det er noe som er problematisk er det viktig å si ifra, sier hun.

Saken fortsetter under annonsen.

Ingen av partilederne skal ha kjent seg igjen i at alkoholspørsmålet.

Fylkesordføreren mener imidlertid at det er viktig å sette ned foten uansett om det gjelder én eller flere så det ikke skjer igjen, og avkrefter at det er et stort alkoholkonsum i fylket.

– NRK er blitt tipset om at enkelte har drukket så sent at de fortsatt har vært beruset når møtene starter opp igjen dagen etter. Er det noe du har lagt merke til?

– Jeg sitter sånn at jeg ser alle representantene under møtene og har ikke sett at de er beruset, men at enkelte har sett trøtte og slitne ut kan jeg gå med på, avslutter hun, skriver nrk.no.

Trykk for å se kommentarer


FORSIDEN NÅ