OverrekkelsenNyheter

Sender 13.500 kroner til Tanzania

BØ: Barna på Steine skole i Bø sender igjen penger til hjelp i Tanzania, der SOS barnebyer driver en barneby. Nå 13.500 kroner. – Et fantastisk tiltak, sier Jorun Johnsen og Randi Lamark i SOS barnebygruppa i Bø.

AV Mareno Leonhardsen
Publisert
Oppdatert:

Og når SOS barnebygruppa i Bø sier «fantastisk tiltak», er det spesielt med tanke på at dette har vært fast aktivitet på skolen i en årrekke:

– Elever og lærere fra første til femte klasse samler hvert år inn penger, i forbindelse med FN-dagen.

Og i flere år har disse pengene blitt gitt til SOS-gruppa. Og det setter vi stor pris på. Skolen planlegger i god tid et stort arrangement på Bøhallen. De baker masse boller som de selger. De øver inn og underholder med flott sang. Og så har de åresalg og kafé med mange gode kaker, desssuten loppemarked med leker som elevene tar med seg.

– Salget går strykende. Dermed blir det mye penger i løpet av noen timer på Bøhallen.

– Men det blir jo mange timer med arbeid på forhånd. Og elevene er veldig stolte over

Saken fortsetter under annonsen.

at de har vært med på det, spesielt i å bake boller.

Lærerne kan fortelle at nå hadde de starta elevbedrift: «SOS-barneby basar».

På søknad til Ungt Entreprenørskap har de fått penger til å kjøpe steikeovn, fryseskap og kaffetrakter til den nye bedriften.

– Pengene som vi mottok i innsamlingsaksjonen, går til barnebyen Mwanza i Tanzania. Gruppa vår er fadder på den barnebyen, og vi er glade for alle pengene vi får inn. Det er under to år siden barnebyen ble åpnet, og de 60 barna der trenger all støtte de kan få, sier Randi Lamark og Jorun Johnsen.


FORSIDEN NÅ