Disse får du se på NRK 1 i april:

Risøyhamn går videre til landsfinalen

Laget fra Risøyhamn skole gikk videre i duellen mot Vik skole fra Sømna. De fire elevene fra Risøyhamn skal dermed representere Nordland i landsfinalen sammen med Sandnessjøen ungdomsskole.

AV Sverre Idar Lakså
Publisert
Oppdatert:

Det var et jevnt oppgjør mellom finaledeltakerne Vik ungdomsskole og Risøyhamn skole, men i siste kategori som handlet om Italia gikk Risøyhamn forbi Vik, og sikret seg dermed en plass i landsfinalen, som skal være i Oslo til våren, og som skal sendes i beste sendetid på NRK 1.

Klassequizen starter på NRK 1 lørdag 14. april.

Det nest siste spørsmålet ble avgjørende. Der skulle elevene svare på hva som er en av Europas eldste stater og Europas tredje minste stat.

– Vi var usikre, og måtte velge mellom Vatikanstaten og San Marino, og da gikk vi for San Marino, sa laget fra Risøyhamn.

Laget fra Vik ungdomsskole gikk for Vatikanstaten, og siden begge lag kunne fargene på det italienske flagget ble det seier til Risøyhamn.

Skal reise sammen med Sandnessjøen-laget

Saken fortsetter under annonsen.

Onsdag ettermiddag var det duket for fylkesfinale i Klassequizen i Nordland. Sammen med lagene fra Leirfjord barne- og ungdomsskole, Sandnessjøen ungdomsskole og Vik skole kjempet Risøyhamn skole om å representere Nordland i finalen i Oslo til våren.

Sandnessjøen fikk flest poeng etter duellen mot Leirfjord. Etter to ekstrarunder ble spørsmålet om 25-års bryllupsdag utslagsgivende. Der svarte Sandnessjøen rett med sølv, mens Leirfjord svarte feil, og får med det ikke reise til Oslo for å være med i landsfinalen.

To skal videre

I samarbeid med NRK Nordland kan du se finalen i opptak øverst i saka, og duellen mellom Sandnessjøen og Leirfjord nederst på høyresida.

Tiendeklassinger fra 28 skoler i Nordland har i vinter kjempet om å komme til fylkesfinalen av Klassequizen.
 
– I dag får vi endelig vite hvilke to skoler som skal representere fylket i den nasjonale finalen. Etter totalt 336 stilte spørsmål i de innledende rundene av Klassequizen står vi igjen med Risøyhamn skole, Sandnessjøen ungdomsskole, Leirfjord barne- og ungdomsskole og Vik skole, sier journalist og programleder i Klassequizen, Lise Forfang Hagen i en pressemelding.

Risøyhamn skole er i fylkesfinalen
 
For første gang i år skal det kåres to vinnere i hvert fylke, som går videre til landsfinalen. Den nasjonale finalen sendes over fem lørdager på NRK1 i april og mai. Første program sendes 14. april.
 
– For å kåre de to vinnerlagene i Nordland møtes to og to lag til duell. Laget som får flest poeng i hver duell får reise til finalen i Oslo, og en premie på 5.000 kroner. Den første duellen er et lokaloppgjør mellom Sandnessjøen og Leirfjord, og i den andre er det Risøyhamn mot Vik skole.

Trykk for å se kommentarer


FORSIDEN NÅ