På ski, på ski!

SORTLAND: Skikarusellen på Sortland åpnet i knallgodt vintervær, og det manglet ikke på entusiasme hos deltakerne.

AV Hilde Jørgensen
Publisert
Oppdatert:

– Jeg skal gå løypa flere ganger, for jeg liker å gå på ski, sa Emil Marthinussen (8). Bak seg hadde han Mathilde N. Paulsen (7). Heller ikke her skortet det på glede og iver i å gå på ski i skikarusellens første dag.

– Jeg skal også gå løypa flere ganger. Jeg bruker å gå her på ski, og er glad det er godt skiføre og snø nå, sa hun, før det sa pling i klokka og hun kunne ta løypa fatt.

Oppgått løype

Mange strømmet til, 35 hadde forhåndspåmeldt seg.

– Det bruker å være rundt 120 barn med i skikarusellen, så vi regner med flere, sa Stig Bertheussen, som var ansvarlig på karusellens åpningsdag.

Han håper frivillige trår til, slik at arrangementet kan gå på rundgang.

Ialt ti ganger går den populære skikarusellen, med tilhørende premie dersom man går minst sju ganger. Løypene er en kilometer for de yngste og to kilometer lang for de litt større.

Saken fortsetter under annonsen.

– I dag er det flott føre, og løypene er gått opp, det er vi veldig glad for. Om ikke så hadde det vært veldig glatt i løypene, sa Bertheussen.

Karusellen skal gå fram til 4. april, slik at dersom det skulle bli for lite snø, er det mulig å utsette i noen grad. 

Trangt om parkeringen

Parkeringsplassen var helt full da frammøtet var i gang.

– Vi har fått bruke et område ved campingplassen til parkering, og det er vi glade for. Det er mulig å gå på ski derfra. Og så lenge vi kan bruke den, gjør vi det, sa Bertheussen.

Det pågår veiarbeid med gangvei, og som Bladet Vesterålen har skrevet tidligere er det lagt masser på en del av parkeringsplassen. I følge Torgeir Tobiassen i Sortland kommune er det svært usikkert om parkeringsplassen blir utvidet eller om massene blir fjernet.

Trykk for å se kommentarer


FORSIDEN NÅ