Nyheter
Næringsforeninga om parkering i sentrum:

Ønsker maks tre timer

SORTLAND: Medlemmene i Sortland Næringsforening ber kommunen skilte Sortland sentrum med tre timers gateparkering.

AV Sverre Idar Lakså
Publisert

Det er i en mail til medlemmene i Sortland Næringsforening at leder i Sortland Næringsforening, Marius Steiro, opplyser medlemmene om at foreninga vil be Sortland kommune om å skilte gateparkering med tre timers sone i sentrum.

– Det er flere gårdeiere og butikkdrivere som ønsker større rullering på parkeringsplassene i sentrum. Mange opplever å ha biler stående hele arbeidsdagen rett utenfor sin butikk.

Foreninga mener Sortland sentrum er avhengig av god kundeparkering for blant annet å sikre et mangfold av frittstående butikker utenfor sentrene.

Saken fortsetter under annonsen.

– Noen gårdeiere er allerede i gang med å finne løsninger for å tidsbegrense parkeringa og det er også noen som ser på langtidsparkeringsplasser, skriver Steiro i brevet til medlemmene.

Parkeringsproblematikken i sentrum har vært diskutert i lengre tid. Skibsgården har allerede innført parkeringsavgift for biler som står over tre timer på senterets parkeringsplasser. Rådmannen foreslo tidligere i år en helhetlig plan for parkering i Sortland sentrum. Planen innebar blant annet å innføre parkeringsavgift over tre timer, samt at 110 parkeringsplasser i kommunalt eie skal leies ut til næringslivet. Kommunestyret stemte ned forslaget.

Trykk for å se kommentarer


FORSIDEN NÅ