Nyheter

Ole H. Bremnes er død

VÅGAN: Visedikteren og skolemannen Ole H. Bremnes er død, det melder hans sønn Ola Bremnes på sin facebook-side. Ole H. Bremnes ble 87 år gammel.

AV Sverre Idar Lakså
Publisert
Oppdatert:

– I går kveld, fredag 9de mars, gikk «han far sjøl»,Ole H Bremnes bort, 87 år gammel. Hele familien var samlet og fikk ta avskjed med ham. Det var sterkt og rørende. Vi sitter igjen med et stort savn. Men også med stor takknemlighet, skriver Ola Bremnes på sin facebook-side.

– Pappa var en fantastisk far og en fin og lyttende poet som etterlater seg et vell av sterke tekster. De er universelle og kommer til å leve lenge. Det får være en liten trøst i den tomheten vi føler akkurat nå.

– Vi vil takke betjeninga på Marithaugen Sykehjem for nydelig oppfølging de tre siste årene. Vil også takke alle som kom og besøkte ham og gjorde dagene litt lettere den siste tiden, skriver han videre.

Ole H. Bremnes etterlater seg kona Randi Bremnes og barna Ola Bremnes, Kari Bremnes, Lars Bremnes, Ane Bremnes og Maren Bremnes, skriver Lofotposten.

Saken fortsetter under annonsen.

Bremnes var en kjent dikter og mangeårig rektor ved Svolvær videregående skole.

Ordfører i Vågan kommune, Eivind Holst, forteller til Lofotposten at Ole Bremnes er en kulturperson som har betydd utrolig mye for nordnorsk stolthet og identitet.

Han er blant annet mannen bak teksten til visa «Folk i husan», ofte framført av både Ola og Kari Bremnes.

Trykk for å se kommentarer


FORSIDEN NÅ