Oi oi oi - for et fyrverkeri

LVO og Halldis Rønning er en god match. Hun dirigerer med hele kroppen og er som et fyrverkeri. Perfekt for solistene som virkelig følte seg velkommen på Sortland.

AV Trond K. Johansen
Publisert
Oppdatert:

Det var tydelig at operafesten i Møysalen var en ønsket konsert. Det var ikke mange ledige stoler i Møysalen og publikum storkoste seg.

– Dette har vi gledet oss til lenge, sier Gøril Fjærvoll til Bladet Vesterålen. Hun elsker LVO og har reist fra konserten på Sortland til Svolvær for å få den med seg en gang til. Det gjør hun ikke nå, men hun satte virkelig pris på det hun fikk høre i Møysalen lørdag kveld.

Det var Hege Monica Eskedal, Marianne Beate Kielland, Ole Jørgen Kristiansen og Paulo Firreira som var solister under konserten. Det strålte  av dem alle sammen og det var tydelig at de likte seg i denne salen.

– Vi elsker disse mindre salene og stedene. Det er noe helt annet å synge i en slik sal enn for mange tusen mennesker i et gedigen hall, sier Paulo Firreira til Bladet Vesterålen.

– Her kommer publikum med sitt åpne hjerte utenpå kroppen og tørster etter å få høre. Jeg har alltid vært takknemlig for å kunne være på slike konserter, sier Firreira.

Ole Jørgen Kristiansen har vært tilknyttet operaen i Oslo i 21 år og er nå frilanser ved operaen. Han liker godt å reise rundt og samarbeide med så fantastiske orkestre som LVO.

Saken fortsetter under annonsen.

– Jeg elsker Nord-Norge og folket her.

Halldis Rønning har vært sammen med LVO i flere sammenhenger og elsker dette orkesteret. Hun dirigerer med hele kroppen som om det er en utenom-kroppen-opplevelse. Hun danser seg gjennom Carmen og får orkesteret til å leve. Hun reiser opp fiolinene for å få dem til å komme ekstra godt fram og hun storkoser seg hele tiden.

– Jeg har alltid hatt godt for Nord-Norge og folket her. Jeg har følt meg hjemme her hver gang jeg har vært her og jeg har alltid følt meg hjemme her, sier Halldis Rønning.

Hun føler at hun har fått mange gode venner i orkesteret.

– Det er kult at LVO fra første famlende prøve har en fantastisk læringskurve som gjør at når konserten er der, så fungerer det helt fantastisk. Folk er åpen og er med på alt, vi liker hverandre. Jeg er glad for å kunne musisere sammen med denne gjengen her, sier Rønning til Bladet Vesterålen.


FORSIDEN NÅ