Nyheter

Nå får hun jobben permanent

Konstituert rektor ved Nord universitet, Hanne Solheim Hansen, får jobben permanent.

AV Tor Johannes Jensen
Publisert
Oppdatert:

Styret i Nord universitet ansatte onsdag Hanne Solheim Hansen (56) som ny rektor i fast stilling, på bakgrunn av innstillinga fra innstillingsutvalget. Hansen har siden januar i år vært konstituert rektor ved universitetet.

– Jeg er veldig fornøyd med at styret har landet på denne beslutningen. Styret kjenner Solheim Hansen godt gjennom hennes virke som prorektor for utdanning, og hun har i snart et halvt år som konstituert rektor vist seg som svært egnet til å lede universitetet. Vi er trygge på at hun er riktig person til å følge opp dette viktige arbeidet også i årene som kommer, sier styreleder Vigdis Moe Skarstein i ei pressemelding.

I alt seks personer søkte på rektorstillingen. Hanne Solheim Hansen kan vise til en 24 år lang innholdsrik karriere ved både Høgskolen i Nord-Trøndelag og Nord universitet. Hun har bekledd stillinger som førsteamanuensis, dekan, prorektor, studieleder og konstituert rektor. Nå tar hun fatt på jobben som fast rektor ved universitetet med umiddelbar virkning.

Saken fortsetter under annonsen.

– Jeg er veldig glad for at styret viser meg denne tilliten, og jeg er svært motivert for å ta fatt på det spennende arbeidet det er å lede Nord universitet videre, sier Hansen selv.

Hanne Solheim Hansen kan se tilbake på 24 år som ansatt i det som nå er Nord universitet. Hun ble først ansatt som førsteamanuensis ved Høgskolen i Nord-Trøndelag i 1995. Siden har hun vært både faglærer, dekan, prorektor, studieleder, prorektor for utdanning, konstituert rektor og nå rektor ved Nord universitet.

Hansen har ifølge Wikipedia bakgrunn fra husdyrfaget og har blant annet undervist i hvordan kjøtt og melk kan produseres effektivt og etisk. Hansen tok sin doktorgrad på radioaktivitet.

Hanne Solheim Hansen er født og oppvokst i Nysted på Lolland i Danmark. Hun flyttet til Norge som 23-åring, og bor i dag på Steinkjer.

Trykk for å se kommentarer


FORSIDEN NÅ