IllustrasjonNyheter

Myre-elever på tredjeplass i konkurranse for rent hav

Øksnes har deltatt i videokonkurranse.

AV Hilde Jørgensen
Publisert
Oppdatert:

Gjennom sitt brennende engasjement mot plast og forurensning i havet, sanket elevene i klasse 8 ved Myre skole en fin delt tredjeplass i Norges Råfisklags videokonkurranse for skoleungdom.

Videoen elevene hadde laget sanket mange stemmer på sosiale medier, og dermed kunne klassen innkassere en fin tredjepremie på 3000 kroner til klassekassen.

- Norges Råfisklag har med konkurransen hatt som mål å nå ut til neste generasjons forvaltere av havets ressurser, nemlig ungdom. Det er anslått at rundt åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år. Forurensningen truer bestander av fisk, sjøpattedyr og sjøfugl over hele verden, og dermed også vår fremtid, sier prosjektleder Lisbeth Nikolaisen Drotz i Norges Råfisklag.

- Det er fantastisk å se hvilket engasjement dette vekker hos de unge. Videosnuttene viser tydelig at de er opptatt av at en holdningsendring rundt forsøpling i naturen er minst like viktig som å rydde opp søppelet når skaden allerede har skjedd, fortsetter hun.

Skolekonkurransen «rent havmiljø» har gått gjennom hele vinteren. Ungdom i Råfisklagets distrikt, som strekker seg fra Finnmark til Nordmøre, har kunnet delta gjennom å sende inn en videosnutt som viser elevenes personlige forhold til rent hav.

- Det har kommet mange sterke bidrag og konkurransen har vært tøff. Et rent havmiljø er svært viktig for oss i sjømatnæringen. Skal vi ha et bærekraftig fiskeri i fremtiden, så må alle ta ansvar for å hindre forsøplingen av det viktigste matfatet vårt, sier Drotz.

Se filmen ti Myre-elevene:

Saken fortsetter under annonsen.

reint hav from Norges Råfisklag on Vimeo.

Elevene konkurrerte om en samlet premiepott på kr 20.000. Juryen valgte ut fire bidrag som gikk til en finalerunde med avstemming for publikum på sosiale medier.

Resultatene:

1. plass: 10A ved Kila skole, førstepremie på 8000 kroner. Med filmen «Hva skjer med fisken» 

2. plass: 8-10. trinn ved Mausund Oppvekstsenter, premie på 6000 kroner med filmen «Rent havmiljø».

Delt 3. plass: Klasse 1STF på Kongsbakken videregående skole klasse, og 8. klasse ved Myre skole, premie på 3000 kroner hver. Med filmen «Håp i havet» og f«Reint hav» .

Trykk for å se kommentarer


FORSIDEN NÅ