MøterNyheter
Skal diskutere flystasjonen:

Møter LO-ledelsen i Oslo

ANDØY: Ordfører Jonni Solsvik (H) skal ha møte med ledelsen i LO torsdag. Tema er Andøya flystasjon.

AV Fredrik Sørensen
Publisert
Oppdatert:

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen stiller også på møtet, som finner sted i Oslo torsdag morgen.

– LO har hele tiden vært engasjert i spørsmålet om Andøya. Vi vil gi ledelsen en oppdatering på flere ting de bør være informert om, sier Jonni Solsvik til Bladet Vesterålen.

– Dette gjelder ny informasjon, som er relevant hva angår de to representantforslagene som Stortinget skal behandle. I så måte er dette et viktig møte, legger han til.

Solsvik opplyser at det trolig også blir møter med politisk nivå på Stortinget samme dag – med samme tema.

– Det gjelder flere forhold, men blant annet at det rent forsvarsfaglig er gitt uttrykk for at man har behov for infrastrukturen på Andøya, slår han fast.

– I langtidsplanproposisjonen sier regjeringa at i fredstid skal basene man har nyttes til styrkeproduksjon, øving og trening – for oss selv og allierte. Har man da ikke tilstrekkelig infrastruktur og baser, da er man heller ikke godt nok forberedt i krise og krig, sier Solsvik.

Saken fortsetter under annonsen.

Han er sikker på at signalene om Forsvarets behov for Andøya er gått opp til både Forsvarsdepartementet og Stortinget.

– Dette går jo også rett i kjernen på det Anniken Huitfeldt har stilt skriftlig spørsmål om til forsvarsministeren, sier Solsvik.

Les også: Huitfeldt ber statsråden svare

Han utdyper:

– Så vil kanskje enkelte stille spørsmål ved hvorfor vurderinger av behov for alliert mottak ikke var en del av den opprinnelige proposisjonen. Da er vi inne på endringene vi har fått. Hårek Elvenes, som er forsvarspolitisk talsmann i Høyre, har selv uttalt at vi har sett ei endring i den sikkerhetspolitiske situasjonen det seneste året, etter E-sjefens tale i Oslo Militære Samfund. Dette i seg selv tilsier også at vi ikke kan stå tilbake med kun Evenes i nord.

– Regjeringa har ment, og flertallet på Stortinget aksepterte i november 2016, at det var tilstrekkelig med kun Evenes i nord. Det er det ikke lenger. Og jeg er som sagt sikker på at dette faglige synspunktet er brakt opp til departementet og Stortinget. Det er viktig at vi får dette forankret, og at det blir en vesentlig del av behandlinga av representantforslagene.

Trykk for å se kommentarer


FORSIDEN NÅ