Irsk kultur på bord og scene

SORTLAND: St. Patricks day ble fredag feiret på forhånd på Kleiva bygdehus. Da spilte TooRaLoo og Holand blandakor både kjente og ukjente sanger med røtter i den irske kulturen, til stor glede for publikum.

AV Sverre Idar Lakså
Publisert
Oppdatert:

Stemninga var god på Kleiva bygdehus fredag. Rundt bordene kunne de fremmøtte kose seg med irsk stew og spekemat, og som drikke kunne arrangerene by på flere typer irsk øl, noe mer eksotisk enn det en vanligvis finner i butikkene. Da bandet og koret entret scenen var det fullt hus, og publikum fikk den ene slageren etter den andre servert til maten.

– Det er klart vi må støtte opp om familien. Vi har noen i koret, sier Heidi Roness.

Bladet Vesterålen snakket med flere av gjestene før konserten, og til tross for at flere av dem ikke kjenner irsk musikk veldig godt, så de fram til forestillinga.

– Jeg har ikke noe spesielt ønske, men det blir nok en kjempekonsert likevel, slår Roness fast.

Saken fortsetter under annonsen.

Werner Ramstad var kveldens konferansier, og han sa at siden det fremdeles er noen dager til St. Patricks day, så betyr bare det at det blir flere dager til å feire.

– Vi har mye godt å by på, både i form av god mat og drikke, og i form av en heidundrende bra konsertopplevelse, sa Ramstad.

I første del av konserten spilte bandet og koret sammen, og da koret var ferdig fortsatte Tooraloo utover kvelden. Her ble det fremført kjente og ukjente sanger, med både norsk og engelsk tekst.

Før de fikk sette igang fikk de overrakt blomster fra Gunhild Stoltz fra Kulturuka.

– Selv om det blir på forhånd er jeg ganske sikker når jeg sier at dette blir en kjempekveld, sa Stoltz da hun overrakte blomstene.

Trykk for å se kommentarer


FORSIDEN NÅ