Nyheter

Innholdsrik russeavis

SORTLAND: Johanne Bjørgan og Sofie Fjellvang er redaktørene bak årets russeavis fra Sortlandsrussen. De har laget en avis som er godt lesestoff for alle, både russ og ikke-russ.

AV Sverre Idar Lakså
Publisert

– Dette er den siste russeavisen laget av elever født på 90-tallet. Derfor har den undertittelen «Last from 90s kids», forteller Johanne Bjørgan fra Sortland og Sofie Fjellvang fra Åse.

De er stolt over den ferdige russeavisen, som er et resultat av stor fellesinnsats fra stort sett alle elevene i avgangsklassene.

– Vi begynte planlegginga rundt jul, og bestemte oss tidlig for hvilke spalter vi ville ha. Derfor har vi blant annet en egen sex-spalte, skrevet av prevensjonsansvarlig i russestyret, forteller Bjørgan.

– Vi har også en spalte om økonomifesting, kåringer og kåseri, forteller Sofie Fjellvang.

De ønsket å få med omtaler om alle som er russ i år, og derfor startet de tidlig for å få alle med.

– Nå skal alle som vil være med, sier de.

Saken fortsetter under annonsen.

De mener også at avisen er godt lesestoff, også for de som ikke er del i russefeiringa.

– Vi har fremdeles mange aviser igjen så de som vil ha et eksemplar kan bare kontakte en som er russ på Sortland i år, så skal de få kjøpe avis, sier Bjørgan.

De to redaktørene trekker også fram alle som har sponset avisen, samt Bladet Vesterålen.

– Vi har fått mye god hjelp fra folkene på avishuset. De har hjulpet oss med å sette sammen avisen samt at de har gitt mange gode råd, sier de.

Ellers kan de melde om ei god russefeiring.

– Nå er det jo bare noen få dager som gjenstår, og tirsdag blir vi jo trukket opp i skriftlig eksamen, så det er mye som skal kombineres, sier Johanne Bjørgan.

– Dessuten er det viktigste å ha det artig, ikke å drikke så mye som mulig, sier Sofie Fjellvang.

Trykk for å se kommentarer


FORSIDEN NÅ