I vindenNyheter
Stopp i all flytrafikk på Skagen

Ikke vinden som stopper flyene – men defekt vindmåler

HADSEL: – Flytrafikken kunne gått som normalt denne uværsdagen, sier Afis-fullmektig Kristian Fredriksen i tårnet på Skagen. Men slik gikk det ikke.

AV Idar Ovesen
Publisert
Oppdatert:

– Det har blåst jevnt og trutt, men vi har hatt «banevind», sier en lettere oppgitt Kristian Fredriksen til Bladet Vesterålen.

Men i halv fem-tida torsdag ettermiddag fikk en vindmåler teknisk feil, og kunne dermed ikke lese av vinden, som er nødvendig for at fly skal kunne lette og lande på en flyplass.

– Første gang

– Det er første gang i mi tid her på Skagen, og jeg har vært her nærmere seks år, sier Fredriksen, som kommer fra Grytting.

Sannsynligvis er det en feil i selve vindmasta som er årsaken. Men på grunn av mye vind har det ikke vært mulig å få undersøkt masta. Dermed er all flytrafikk innstilt på Stokmarknes lufthavn Skagen til og med fredag morgen.

– Veldig kjedelig

– Veldig kjedelig, både for passasjerene og vi som jobber på flyplassen, sier Fredriksen om situasjonen. Et fly som var på tur fra Tromsø måtte gjøre vendereis torsdag ettermiddag, og også halv åtte-flyet måtte kanselleres, i likhet med 22.20-flyet og flyet til Bodø i morgen tidlig.

Saken fortsetter under annonsen.

Også lufthavnsjef Trond Holten er lettere oppgitt.

– Kjedelig. Det er ikke vinden men en teknisk feil her som er årsaken. Og når brua er stengt, er det som regel gode vindforhold for flyene, påpeker han,

Ja tenk, på en slik vindfull dag kunne flyene både landet og lettet igjen som de skulle på Skagen.

– Vi skal ha ting på plass igjen fredag formiddag, lover lufthavnsjef Trond Holten.

Trykk for å se kommentarer


FORSIDEN NÅ